Πάνω από το 78% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ έχει εμβολιαστεί

«Πάνω από το 78% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ έχει εμβολιαστεί», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε πως η αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων και ειδικότερα η ταχεία εξάπλωση της Όμικρον καθιστούν τον εμβολιασμό ακόμη πιο σημαντικό.

Με μήνυμά της στο Τwitter, η πρόεδρος της Επιτροπής τονίζει ότι «ο εμβολιασμός συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων είναι η καλύτερή μας προστασία αυτή τη στιγμή» και προσθέτει ότι υπάρχουν αρκετές δόσεις ώστε όλοι να μπορούν να εμβολιαστούν. «Ας προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία μας να νικήσουμε αυτόν τον ιό», αναφέρει στο μήνυμά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε, επίσης, ότι σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε στην Ευρώπη η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 και από τότε όλες οι χώρες έχουν διανύσει «μεγάλο δρόμο».

«Σήμερα πάνω από το 78% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ έχει εμβολιαστεί», τόνισε η φον ντερ Λάιεν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει δυνατός αυτός ο στόχος, στο προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης και σε όσους διασφαλίζουν την ταχεία παράδοση των εμβολίων.

Διαβάστε επίσης 

Θεοδωρίδου: 26 εμβόλια στη μάχη κατά της COVID-19

Τα μέτρα που θα αρχίσουν να ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου 2022 ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

Άνοιξαν 120.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.