Θεοδωρίδου: 26 εμβόλια στη μάχη κατά της COVID-19

Στην ανάπτυξη εμβολίων, την πορεία των εμβολιασμών και στο έτος που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή της στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου. 

«Σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 26 εμβόλια τά του κορονοϊού που έχουν πάρει έγκριση από τουλάχιστον έναν διεθνή φορέα και άλλα 200 υπό ανάπτυξη», είπε χαρακτηρισιτκά η κα Θεοδωρίδου και πρόσθεσε, η εκστρατεία Ελευθερία ξεκίνησε με το πιο δύσκολο από πλευράς διαχείρισης εμβόλιο, αυτό της Pfizer.

Τον αρχικό ενθουσιασμό ακολούθησε χαλάρωση, λόγω των αρνητών. Η μετάλλαξη Δέλτα έκανε την ανατροπή. Τα δεδομένα για την παραλλαγή Όμικρον, θέλουν ακόμα τεκμηρίωση και υποεκτιμάται ο παράγων επαναλοίμωξη. Ίσως επιβαρύνει το σύστημα υγείας λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ικανότητα διαφυγής από τα αντισώματα των εμβολίων.

Θεοδωρίδου: Η σημασία της τρίτης δόσης εμβολίου 

Μελέτες δείχνουν πως η τρίτη δόση μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τη λοίμωξη από την Όμικρον και δεν προτείνεται να αλλάξουν οι εμβολιαστικές εκστρατείες. Αρμόδιες αρχές λένε πως τα εμβόλια κορονοϊού θα γίνουν σαν τα εμβόλια της γρίπης.

Η πανδημία ανέδειξε τις ανισότητες που υπάρχουν παγκοσμίως. Οι υψηλού εισόδήματος χώρες έχουν εμβολιατεί κατά 75%, οι μέτριου προς χαμηλού εισοδήματος κατά 40% και οι χαμηλού εισοδήματος κατά 7%», σημείωσε καταλήγοντας η κα Θεοδωρίδου.

Διαβάστε επίσης 

Τα μέτρα που θα αρχίσουν να ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου 2022 ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

Άνοιξαν 120.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Έρευνα Διεθνούς Αμνηστίας: To twitter είναι πολύ τοξικό για τις γυναίκες

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.