Παπαευαγγέλου: Δύο τεστ και οι εμβολιασμένοι μετά από επαφή με κρούσμα

Ισχυρή σύσταση προς τους εμβολιασμένους για διενέργεια δύο τεστ έπειτα από επαφή με κρούσμα, απηύθυνε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

«Οι εμβολιασμένοι ή οι πρόσφατα νοσήσαντες δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Σήμερα όμως θα ήταν σκόπιμο όλοι οι εμβολιασμένοι έπειτα από στενή επαφή με κρούσμα να μειώσουν την κινητικότητα και να κάνουν δύο τεστ τις επόμενες 7-10 μέρες», δήλωσε η κα Παπαευαγγέλου.

Αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, εξήγησε πως η πορεία της πανδημίας είχε σταθεροποιητικές τάσεις αλλά τις τελευταίες τρεις μέρες σημειώνεται αυξητική τάση. «Σταμάτησε αυτή η ύφεση», τόνισε  η καθηγήτρια, σημειώνοντας πως η μέση ηλικία των κρουσμάτων έχει μειωθεί στα 33 έτη.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες υπάρχει σημαντική αυξητική τάση όπως είπε, με 37.000 ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Ανέφερε επίσης πως υπάρχει ανησυχία για Λακωνία, Χανιά και Ρέθυμνο ενώ δήλωσε πως υπάρχει μείωση στις νέες εισαγωγές ενώ μειώθηκε και ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος  Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στην πορεία εμβολιασμού.

Όπως είπε, έχουν συνολικά διενεργηθεί, 16.900.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων,  3.150.000 εμβολιασμοί με την αναμνηστική δόση και 1.200.000 έχουν προγραμματίσει το ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Πάνω από 500.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης κλείστηκαν μόνο το τελευταίο δεκαήμερο
Συνολικά πάνω από 70% των δικαιούχων έκαναν ήδη ή έχουν προγραμματίσει την αναμνηστική δόση.

Διαβάστε επίσης 

Παραλλαγή Όμικρον: 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 98 ύποπτα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 6.667 νέα κρούσματα, 71 θάνατοι, 655 διασωληνωμένοι

Ο FDA ενέκρινε το αντιικό χάπι της Merck κατά της COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.