Χάπι Pfizer κατά COVID-19: Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για επείγουσα χρήση

Το χάπι της Pfizer κατά της COVID-19, πήρε το «πράσινο φως» για να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ, εγκρίνει για επείγουσα χρήση το Paxlovid, που είναι κατά του κορονοϊού.

«Αυτή η εξουσιοδότηση παρέχει ένα νέο εργαλείο για την καταπολέμηση της COVID-19 σε μια κρίσιμη στιγμή της πανδημίας καθώς εμφανίζονται νέες παραλλαγές και υπόσχεται να καταστήσει την αντιική θεραπεία πιο προσιτή σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρό COVID-19», ανέφερε η Patrizia Cavazzoni, διευθύντρια του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Φαρμάκων του FDA.

Το φάρμακο διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή και θα πρέπει να ξεκινά το συντομότερο δυνατό μετά τη διάγνωση του κορονοϊού και εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων, ανέφερε ο Οργανισμός.

Κόστος 

Η σύμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης προβλέπει ότι το κάθε θεραπευτικό σχήμα θα κοστίζει 530 δολάρια. Οι ΗΠΑ έχουν παραγγείλει 10 εκατομμύρια θεραπευτικά σχήματα μέχρι στιγμής.

Τα χάπια της Pfizer, που θα λαμβάνονται συνδυαστικά με το παλαιότερο αντιικό φάρμακο ριτοναβίρη, που πωλούνται με την εμπορική ονομασία Paxlovid. Τα χάπια θα πρέπει να λαμβάνονται κάθε 12 ώρες, για πέντε ημέρες, λίγο αφού εμφανιστούν τα συμπτώματα της COVID-19.

Η εταιρεία δήλωσε έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα τη διανομή του φαρμάκου στις ΗΠΑ.

Η Pfizer θα ζητήσει το 2022 πλήρη έγκριση του χαπιού κατά του κορονοϊού.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν αποτελεσματικότητα 89%.

«Αυτά τα δεδομένα δείχνουν σημαντική μείωση του ιικού φορτίου και για τους ενήλικες υψηλού κινδύνου», είχε επισημάνει σε ανάρτηση στο Twitter, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, τα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του και ενάντια στη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία μεταδίδεται πιο γρήγορα και εξαπλώνεται με ταχύτατο ρυθμό.

Διαβάστε επίσης 

Νέα μέτρα: Ματαίωση εορταστικών εκδηλώσεων και μάσκες παντού, η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Παραλλαγή Όμικρον: Εντοπίστηκε και στη Θεσσαλονίκη

Αποκαλυπτική έρευνα ΙΣΑ: 2 στους 10 δεν φοβούνται την COVID -19 και δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.