Ενόχληση Τσιόδρα μετά από ερώτηση του HS για την «μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα»

Φανερά ενοχλημένος από τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για τη μελέτη που έκανε με τον καθηγητή κύριο Λύτρα (μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα) εμφανίστηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ με τη συμμετοχή των περισσότερων μελών της Επιτροπής των Επιδημιολόγων. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Σ. Τσιόδρας.

Ενόχληση Τσιόδρα

Σε ερώτηση του Healthstories προς τον διακεκριμένο καθηγητή «αν μπορεί να μας πει σε ποιο πρόσωπο παραδόθηκε η έρευνα που αφορούσε στα δεδομένα για τις ΜΕΘ και τα οποία αφορούσαν σε χρονικό διάστημα των περασμένων μηνών, καθώς και πώς αισθάνεται ο ίδιος για όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται», απάντησε ως εξής:

«Εδώ είναι επιστημονικό forum. Η ερώτηση αυτή δεν είναι επιστημονική. Έκανα δήλωση για το θέμα την περασμένη Πέμπτη. Περνάμε στην επόμενη ερώτηση».

Με την απάντησή του ο κ. Τσιόδρας θέλησε να βάλει μια τελεία στα σενάρια περί τριβής του με το Μέγαρο Μαξίμου.

Η δήλωση Σωτήρη Τσιόδρα

Να θυμίσουμε ότι μετά τον θόρυβο, που είχε ξεσπάσει την προηγούμενη εβδομάδα, ο καθηγητής δήλωσε τα εξής:

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας καθώς και συνεχή εγρήγορση», αναφέρει αρχικά στη δήλωσή του ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και αντιμετώπισης της πανδημίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας, της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

«Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εστιάζει στην πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, και την εξ αυτής προκαλούμενη αυξημένη θνητότητα, η οποία επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. αυξημένη ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, βαρύτητα νόσου), συνεχίζεται και σήμερα, και αφορά στην πλειονότητά της ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, αναφέρει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόσφατες αναλύσεις της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ έχουν αναδείξει περαιτέρω όφελος του εμβολιασμού έναντι του νέου κορωνοϊού. Έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν χάρη στον εμβολιασμό, είναι περισσότερες από 15.000, συνεχίζει ο κ. Τσιόδρας και σημειώνει: «Γι αυτόν το λόγο, επιθυμώ για μια ακόμη φορά, να τονίσω την σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επακόλουθη μείωση στην πίεση στο σύστημα υγείας».

Τέλος ο κ. Τσιόδρας καταλήγει ότι «ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση έχει η τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς και ή τήρηση των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας εν όψει και της ανάδυσης της όμικρον παραλλαγής του ιού».

Διαβάστε επίσης

26 τα κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα – Διπλασιάζονται κάθε 3 μέρες

Θ. Πλεύρης: Σαρωτικοί έλεγχοι και διαγνωστικά τεστ – Οι παραβάτες θα το μετανιώσουν οικτρά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.