Αυξάνεται η διαπορά της Όμικρον στη χώρα- Στα 10 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ανησυχία και συνάμα εγρήγορση επικρατεί στις υγειονομικές αρχές της χώρας, μετά τον εντοπισμό ακόμα πέντε κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr, στα ήδη γνωστά κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα προστέθηκαν ακόμα πέντε, τα οποία εντοπίστηκαν σε Αττική και Πελλοπόνησο. Ήδη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών προκειμένου να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού.

Η Όμικρον φέρνει νέα μέτρα 

Την ίδια ώρα, υπό τον φόβο της διασποράς της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ότι μόνο με PCR test θα μπορούν να εισέρχονται όλοι οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στο  πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας COVID19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις  χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου  και ώρα 06:00, αναφέρεται σε ανακοίνωση, του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης 

Κορονοϊός: 4.801 νέα κρούσματα, 77 θάνατοι, 683 διασωληνωμένοι

ECDC για Όμικρον: Θα επικρατήσει στις αρχές του 2022- Απαιτείται επείγουσα δράση

Καθηγητής Ευ. Μανωλόπουλος: «Καμένο χαρτί» το χάπι της Merck για την COVID-19 – Τι θα ισχύσει για τις εγκύους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.