Πάνω από 6,7 εκατ. έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό -29.000 ραντεβού για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Πάνω από 6,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό,  σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

29.000 ραντεβού για εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα για το ραντεβού των παιδιών, τόνισε πως έχουν κλείσει πάνω από 29.000 ραντεβού. Ο πρώτος εμβολιασμός θα γίνει την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Η προτεραιότητα στον εμβολιασμό αφορά στην πρώτη δόση, αλλά και στους πολίτες που θέλουν να κάνουν αναμνηστική δόση στο επτάμηνο.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι παρελήφθησαν 60.000 δόσεις εμβολίου για τα παιδιά. Υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού και στις αρχές του Ιανουαρίου θα ανοίξουν περισσότερα. Τα ραντεβού ανοίγουν ανάλογα με την παραλαβή.

Επίσης, το 87% όσων έληγαν σήμερα τα πιστοποιητικά έχουν κάνει τα αναμνηστική δόση. Μένουν εκτός 163.000 οι 90 χιλιάδες έχουν κλείσει το ραντεβού, εκ των οποίων οι 45 χιλιάδες θα εμβολιαστούν μέχρι την Κυριακή.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού μέχρι την Κυριακή, καθώς σε αυτές τις ομάδες υπάρχει προτεραιότητα.

Αύξηση εμβολιασμού σε άτομα άνω των 60 ετών 

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόνισε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, μετά την ανακοίνωση περί υποχρεωτικότητας, ανέβηκε στο 86,4%. Πριν την ανακοίνωση των μέτρων το ποσοστό αυτό ήταν 82,2%.

Σε ό, τι αφορά τους άνω των 60 που σήμερα κλείνουν 7 μήνες από την δεύτερη δόση και δεν έχουν κάνει ακόμη την τρίτη δόση, οπότε από σήμερα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, ανέφερε ότι 163.000 πολίτες δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση.

Περίπου 70.000 άνω των 60 ετών δεν έχουν κλείσει ακόμα ραντεβού.

Εξ αυτών οι 90.000 έχουν κλείσει ραντεβού – τα 45.000 δε είναι τις επόμενες μέρες. Περίπου 70.000 δεν έχουν κλείσει ραντεβού. Το 87% όσων έληγαν σήμερα τα πιστοποιητικά έχουν κάνει τα αναμνηστική δόση.

Διαβάστε επίσης 

Θεοδωρίδου: Πότε πρέπει να γίνει η 2η δόση εμβολίου στα παιδιά 5-11 ετών; Τι ισχύει με τη νόσηση

Παραλλαγή Όμικρον: Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.