Θέμα χρόνου να επικρατήσει η παραλλαγή «Όμικρον» έναντι της «Δέλτα» και στην Ελλάδα

Θέμα χρόνου ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες να συμβεί και στην Ελλάδα σχετικά με την παραλλαγή «Όμικρον», όπου ήδη έχουν καταγραφεί 3 κρούσματα και στη χώρα μας, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κατά την ενημέρωσή του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας, στην Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης, τόνισε πως δεν διαφαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη νοσηρότητα της «Όμικρον» σε σχέση με τη «Δέλτα» σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Θέμα χρόνου να επικρατήσει η μετάλλαξη «Όμικρον»

Και συνέχισε: Χρειάζεται να περιμένουμε τι θα γίνει στη Νότια Αφρική (όπου υπάρχει «έκρηξη» των διαγνώσεων και αύξηση των νοσηλειών) σε σχέση με τη νοσηρότητα, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς θα «κινηθεί» το νέο παραλλαγμένο στέλεχος σε χώρες με καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.

Τόνισε μάλιστα, ότι τα πρώτα αποτελέσματα συγκλίνουν ότι η ενισχυτική δόση του εμβολίου έχει πολύ καλές πιθανότητες να προσφέρει ικανοποιητική προστασία από τις βαριές περιπτώσεις της παραλλαγής. Οσον αφορά την νοσηρότητα, ο καθηγητής σημείωσε ότι είναι ακόμα νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Πρόσθεσε επίσης, ότι  είναι σημαντικό να δούμε το προφίλ νοσηρότητας της “Ομικρον” σε χώρες με καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σύμφωνα με τα δεδομένα “η “Ομικρον” διπλασιάζεται κάθε περίπου δύο με τρεις ημέρες”.

Βελτιούμενη η επιδημιολογική εικόνα της χώρας 

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας ,έκανε λόγο για σημαντική βελτίωση τόσο στις νέες διοαγνώσεις, όσο και τις ημερήσιες εισαγωγές. Παραμένει αυξημένη η πίεση στο σύστημα υγείας, με σαφή όμως τάση σταθεροποίησης, είπε ο κ.Μαγιορκίνης και υπενθύμισε, καταλήγοντας,  την δωρεάν παροχή self test στους πολίτες.

Διαβάστε επίσης 

Παπαευαγγέλου: Σε ύφεση η πανδημία στη χώρα- Υπό εξέταση η 4η δόση εμβολίου

Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα – 3 κρούσματα Όμικρον

ΕΜΑ: Ασφαλής και αποτελεσματική η αναμνηστική δόση στο τρίμηνο

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.