Παπαευαγγέλου: Σε ύφεση η πανδημία στη χώρα- Υπό εξέταση η 4η δόση εμβολίου

Για σαφή ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων για δεύτερη εβδομάδα, καθώς και στις ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία, έκανε λόγο η καθηγήτρια παιδιατρικής -λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, του υπουργείου Υγείας,  για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τόνισε ότι κατά μέσο όρο τα κρούσματα είναι κάτω των 6.000 ανά ήμερα, ενώ η διάμεση ηλικία βρίσκεται στα 37 έτη.

Υπάρχει, επίσης, μείωση στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία μετά από 8 εβδομάδες διαρκούς αύξησης. Πλέον, κατά μέσο όρο είναι 427 εισαγωγές ανά ημέρα. Σημείωσε δε, ότι τρεις στους τέσσερις ασθενείς που χρειάστηκαν εισαγωγή σε νοσοκομεία ήταν άνω των 55 ετών.

Η ίδια τόνισε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σταθερά γύρω στους 700, για να προσθέσει ό,τι αυτή την στιγμή η πληρότητα στις ΜΕΘ COVID βρίσκεται στο 80%.Καθόλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, σημείωσε,  αναμένεται ότι θα έχουμε 650-700 ασθενείς σε ΜΕΘ

Τρίτη δόση εμβολίου  

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη για χορήγηση της 3ης δόση, γνωστοποιώντας ότι δεν υπήρχε κανένα περιστατικό με σοβαρό σύμπτωμα όσων έλαβαν την 3η δόση, καθώς επίσης δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος σε άτομο που κόλλησε 2 εβδομάδες μετά την χορήγηση της.

Συμπλήρωσε δε ότι είναι «σημαντική η 3η δόση για την μείωση της διασποράς στην κοινότητα».

Για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, είπε ότι θα αφορά μόνο όσους είναι ανοσοκοτεσταλμένοι και δεν θα αφορά τους υπόλοιπους πολίτες, εκτός κι αν με την πάροδο των μηνών τεθεί θέμα λόγω κάποιας νέας μετάλλαξης.«Η μόνη ομάδα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε είναι για τους βαριά ανοσοκατασταλμένους, όσοι έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις ή χημειοθεραπείες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη τέλος, στα κρούσματα σε παιδιά, η κα Παπαευαγγέλου επισήμανε πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρήθηκε μείωση των κρουσμάτων στα παιδιά από 4 έως 18 ετών.

Διαβάστε επίσης 

Πώς θα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά – Πάνω από 60.000 δόσεις τη Δευτέρα

ΕΜΑ: Ασφαλής και αποτελεσματική η αναμνηστική δόση στο τρίμηνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.