ΕΜΑ: Ασφαλής και αποτελεσματική η αναμνηστική δόση στο τρίμηνο

H τρίτη δόση του εμβολίου όταν χορηγείται σε απόσταση τριών μηνών από τη δεύτερη, είναι ασφαλής και αποτελεσματική. Αυτό ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EMA), βάσει των διαθέσιμων στοιχείων.

Ασφαλής και αποτελεσματική η αναμνηστική δόση στο τρίμηνο

Αν και η ισχύουσα σύσταση είναι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να γίνεται έπειτα από την παρέλευση έξι μηνών, τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σήμερα υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη δόση, δήλωσε, ο επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Μάρκο Καβαλέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5-11 ετών 

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιασθεί θέματα ασφαλείας.

Ως προς την παραλλαγή «Ομικρον» δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση παραπέμπουν σε ήπια εκδήλωση της νόσου.

«Τα περιστατικά παρουσιάζονται στην πλειονότητά τους ελαφρά, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε εάν το φάσμα της σοβαρότητας της νόσου που προκαλεί η «Ομικρον» είναι διαφορετικό από το φάσμα των άλλων παραλλαγών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο Μάρκο Καβαλέρι.

 

Διαβάστε επίσης 

Πώς θα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά – Πάνω από 60.000 δόσεις τη Δευτέρα

Μίνα Γκάγκα: Πιθανόν τα εμβόλια να καλύπτουν την παραλλαγή «Όμικρον»

Πως αλλάζουν τα μαλλιά στον υποθυρεοειδισμό και τον υπερθυρεοειδισμό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.