Δωρεάν self test σε εμβολιασμένους και μη για τις γιορτές – Το παράδειγμα της Πορτογαλίας

Δωρεάν self test σε εμβολιασμένους και μη θα χορηγηθούν ενόψει των γιορτών, για την παρακολούθηση της πανδημίας.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών.

Δωρεάν self test σε εμβολιασμένους και μη για τις γιορτές

Όπως είπε, «στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διατεθεί δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών».

Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας.

Το παράδειγμα της Πορτογαλίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι  στην Πορτογαλία όπου οι άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό της τάξης του 98%, οι κατειλημμένες ΜΕΘ και οι απώλειες είναι ελάχιστες. «Αντίθετα, στην Ελλάδα, και παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που όλοι έχουμε καταβάλει, το ποσοστό εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες κινείται ακόμα στο 83%», πρόσθεσε.

«Είναι μέτρα προτροπής και όχι καταστολής, είναι δίκαια μέτρα. Γιατί δεν είναι οριζόντια προς όλους αλλά αφορούν πρωτίστως εκείνους τους οποίους τελικά έχουν σκοπό να περιφρουρήσουν. Υπηρετούν, επίσης, τον διπλό στόχο να λειτουργούν η οικονομία και η κοινωνία παράλληλα με την προστασία της δημόσιας υγείας. Και τέλος προσαρμόζονται στη συγκυρία, ώστε αυτές οι γιορτές να είναι οι τελευταίες που θα περάσουμε με τη σκέψη μας στην πανδημία», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών μέχρι τις 16/1- Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα για τους αρνητές

Ημέρα AIDS: Τόσα χρόνια ερευνών και ακόμη κανένα εμβόλιο, σε αντίθεση με τον κορωνοϊό

Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή για να βάλετε αποσμητικό, σύμφωνα με τους ειδικούς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.