Η ανώδυνη και χωρίς φάρμακα θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία ανώδυνη και χωρίς φάρμακα θεραπεία, ακόμα και σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Η στυτική δυσλειτουργία, είναι ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν περίπου 300.000 Έλληνες. Ωστόσο, ελάχιστοι είναι αυτοί που επισκέπτονται τον ιατρό τους για να εξεταστούν.

Αποτελεί θέμα ταμπού για έναν άνδρα, ενώ όλοι συμφωνούν πως αποτελεί βασικότατο παράγοντα για μια καλή ποιότητα ζωής.

«O σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να προκαλέσει διάφορες επιπλοκές, όπως αγγειοπάθεια που ευθύνεται για την ελλιπή αιμάτωση του πέους, δηλ. η επαρκής αιμάτωση του πέους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί η στύση, αλλά και και νευροπάθεια, δηλ. διαταραχή των νευρικών λειτουργιών που είναι απαραίτητες για τη στύση» εξηγεί ο δρ Στυλιανός Κοντός, Χειρουργός Ουρολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, μέλος Βασιλικού Κολλεγίου χειρ. Ουρολόγων Ηνωμένου Βασιλείου.

Στυτική δυσλειτουργία και διαβήτης

Επιπλέον, η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων που μπορεί να λαμβάνει ένας διαβητικός ασθενής, είναι πιθανό να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία. Το ίδιος ισχύει και για άλλες παθήσεις που συχνά συνυπάρχουν με το διαβήτη, όπως π.χ. η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος κλπ.

Η ανάπτυξη αθηρωματικών πλακών στις αρτηρίες του πέους, αντανακλά μια γενικευμένη αγγειακή διαταραχή. Αυτή είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του αρτηριακού του δικτύου.

Π.χ., η αθηροσκλήρωση φράζει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.

Ένας άνδρας που υποψιάζεται ότι «κάτι δεν πάει καλά», θα πρέπει να παρατηρήσει βασικά στοιχεία όπως:

  • Η απουσία φυσιολογικών πρωινών ή/και νυχτερινών στύσεων.
  • Η ξαφνική έναρξη του προβλήματος και η συσχέτισή του με κάποιο στρεσογόνο γεγονός της προσωπικής του ζωής.
  • Η απουσία φυσιολογικών στύσεων μετά από σεξουαλικό ερεθισμό.

Ανώδυνη και χωρίς φάρμακα θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία

«Πλέον, υπάρχει μια νέα σύγχρονη θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και χωρίς την ύπαρξη παρενεργειών.

Κρουστικά κύματα για τη στυτική δυσλειτουργία

Έχουμε τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, να θεραπεύσουμε τη στυτική διαταραχή με τη χρήση κρουστικών κυμάτων χαμηλής έντασης, τα οποία προκαλούν αγγειογένεση (δημιουργία νέων αγγείων στο πέος), με αποτέλεσμα την αύξηση της αιματικής ροής και την αποκατάσταση της στυτικής λειτουργίας σε πιο μόνιμη βάση», αναφέρει ο δρ Κοντός.

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει το τεράστιο πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται αναισθησία, αφού είναι εντελώς ανώδυνη και μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες.

«Η χρόνια στυτική δυσλειτουργία, ιδιαίτερα όταν αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα στεφανιαίας νόσου ή σύνοδο σύμπτωμα σακχαρώδους διαβήτη, δεν είναι ένα πρόβλημα που αρκεί να το αμελήσουμε και να ζούμε με αυτό. Οφείλουμε στον εαυτό μας να το αντιμετωπίσουμε έγκαιρα για να δοθεί η ευκαιρία να τροποποιηθούν οι παράγοντες κινδύνου και να αναστραφεί έτσι η εξέλιξη μιας γενικευμένης αγγειοπάθειας», καταλήγει ο ιατρός.

Διαβάστε επίσης

Kρύο ή ζεστό φαγητό; Τελικά, πόση σημασία έχει η θερμοκρασία του;

Ψυχολογικό τεστ: Ποιος έσπασε το βάζο; Δείτε τι δείχνει για τον χαρακτήρα σας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.