AstraZeneca: Το φάρμακο αντισωμάτων προσφέρει 83% προστασία

Το φάρμακο αντισωμάτων κατά της COVID-19, της AstraZeneca φάνηκε 83% αποτελεσματικό στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης συμπτωματικής ασθένειας σε διάστημα έξι μηνών, σύμφωνα με δοκιμή παρακολούθησης που πραγματοποιήθηκε.

Η θεραπεία αυτή, που χορηγείται σε ενέσιμη μορφή και ονομάζεται AZD7442 ή Evusheld, είχε προηγουμένως δείξει ότι παρέχει 77% προστασία κατά της συμπτωματικής νόσου έπειτα από τρεις μήνες, σε προηγούμενη απεικόνιση των αποτελεσμάτων της δοκιμής τελικού σταδίου PROVENT τον Αύγουστο.

Η βρετανοσουηδική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ξεχωριστή δοκιμή, που έγινε σε ασθενείς με ήπια ως μέτρια COVID-19, έδειξε ότι μια υψηλότερη δόση της θεραπείας AZD7442 μειώνει τον κίνδυνο επιδείνωσης των συμπτωμάτων κατά 88% όταν αυτή χορηγείται εντός τριών ημερών από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

“Τα νέα αυτά δεδομένα προστίθενται στον όλο και μεγαλύτερο όγκο αποδείξεων που υποστηρίζουν τη δυνατότητα του AZD7442 να κάνει σημαντική διαφορά στην πρόληψη και την θεραπεία της COVID-19”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας Μενέ Πάγκαλος.

Δοκιμή PROVENT

Για τη δοκιμή PROVENT της AstraZeneca, σχεδόν 5.200 συμμετέχοντες που δεν είχαν μολυνθεί χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες, με έναν εθελοντή να λαμβάνει ένα αναποτελεσματικό εικονικό φάρμακο χωρίς να το γνωρίζει για κάθε δύο που έλαβαν το AZD7442 .

Αυτοί που συμμετείχαν αντιμετώπιζαν κίνδυνο σοβαρής νόσου από COVID-19 εάν μολύνονταν ή ήταν ανοσοκατεσταλμένοι, που σημαίνει ότι ήταν υπό θεραπεία για τον καρκίνο ή λάμβαναν φάρμακα λόγω αυτοάνοσης νόσου ή μεταμόσχευσης οργάνου.

Εθελοντές

Οι εθελοντές της δοκιμής δεν εμβολιάστηκαν, παρόλο που οι ομάδες υψηλού κινδύνου έχουν λάβει προτεραιότητα σε παγκόσμιες εκστρατείες εμβολιασμού. Όποιος επέλεγε να εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια της δοκιμής αποκλείστηκε από την ανάλυση.

Η AstraZeneca είπε ότι η ένεση προορίζεται κυρίως για να βοηθήσει άτομα με ανοσοκαταστολή και άτομα σε κίνδυνο, αλλά κάποια στιγμή μια ευρύτερη ομάδα θα μπορούσε να ωφεληθεί, όπως το στρατιωτικό προσωπικό σε εκδρομές ή οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Πρόσθεσε ότι περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού θεωρείται ότι ανταποκρίνεται ανεπαρκώς σε ένα εμβόλιο για τον COVID-19. Οι εθελοντές θα παρακολουθούνται για 15 μήνες για να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία μακροχρόνιας προστασίας.

Διαβάστε επίσης 

Η προστασία του κάθε εμβολίου έναντι του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ

Bill Gates: Πότε ο κορονοϊός θα γίνει γρίπη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.