Τι προκαλεί βήχα το βράδυ – Τρόποι να τον … κόψετε

Τον ενοχλητικό βήχα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τον αντιμετωπίζουν συνήθως όσοι   πάσχουν από κρυολόγημα ή κάποια ασθένεια που συνοδεύεται από ερεθισμό του φάρυγγα.

Ο νούμερο ένα παράγοντας που επιδεινώνει τον βήχα τη νύχτα είναι η βαρύτητα, σύμφωνα με τους γιατρούς της Μayoclinic. Όταν ξαπλώνουμε, η βλέννα αρχίζει αυτόματα να συσσωρεύεται στον λαιμό. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η βαρυτική έλξη είναι η ανύψωση.

Ξαπλώστε με ένα μαξιλάρι παραπάνω για να είναι πιο ψηλά το κεφάλι σας. Θα βοηθήσει να μην συγκεντρωθεί η βλέννα στο πίσω μέρος του λαιμού.

Ξηρή ατμόσφαιρα 

Για να ανακουφίσετε τον ξηρό βήχα λόγω ξηρού αέρα, μπορείτε να δοκιμάσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο, για να επαναφέρει την υγρασία σε καλά επίπεδα και να διευκολύνει την αναπνοή.

Αν ωστόσο το νερό που βάζετε δεν είναι αποστειρωμένο, διατρέχετε τον κίνδυνο να επαναφέρετε τα μικρόβια στον αέρα ή να δημιουργήσετε άλλες ασθένειες. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι άνθρωποι με κρυολόγημα ή γρίπη είναι να αντιμετωπίσουν επιπλοκές, λένε οι ειδικοί.

Μπορεί να εμφανιστούν βακτηριακές λοιμώξεις. Πολλοί θάνατοι που σχετίζονται με γρίπη προκαλούνται από πνευμονία που εμφανίζεται όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν ξεπεράσει τη γρίπη.

Τι προκαλεί βήχα το βράδυ – Τρόποι να τον … κόψετε

Βάλτε μια παστίλια κάτω από τη γλώσσα σας για να μειωθεί ο βήχας

Αυτό θα απαλύνει τον ξηρό βήχα (αυτόν που δεν παράγει βλέννα) και θα καταπραΰνει τον λαιμό

Φροντίστε να πίνετε πολλά υγρά όλο το βράδυ πριν τον ύπνο. Τα υγρά βοηθούν στην αραίωση της βλέννας στον λαιμό και τα ζεστά υγρά είναι καταπραϋντικά.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Pediatrics έδειξε, ότι το μέλι είχε μέτρια οφέλη στην μείωση του νυχτερινού βήχα σε παιδιά ηλικίας 2-18 ετών. Ωστόσο, μην δίνετε ποτέ μέλι σε παιδιά κάτω του 1 έτους, διότι σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει

Τα φάρμακα για τον βήχα κατά τη διάρκεια της νύχτας περιέχουν συνήθως ένα αντιισταμινικό που σας προκαλεί.

Είναι εξαιρετικά στο να σταματούν τις αλλεργίες και τις συσσώρευση βλέννας στο πίσω μέρος του λαιμού, συν ότι σε κάνουν να νυστάζεις”, λένε οι γιατροί της Μayoclinic προσθέτοντας, ότι στεγνώνει την μύτη και βοηθά να σταματήσει ο βήχας.

Πηγή: mayoclinic.org

Διαβάστε επίσης 

Πώς να αποκωδικοποιήσετε τον βήχα του μωρού σας

Τι θα συμβεί στο δέρμα σας, αν κάνετε μπάνιο με μηλόξυδο

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.