Ξεκινά επίσημα η επιστράτευση γιατρών στη Βόρεια Ελλάδα – Δείτε το ΦΕΚ

Ξεκινά και επίσημα η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας, μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ δίνεται εξουσιοδότηση προς τον υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ για την επιστράτευση γιατρών

Επιστράτευση γιατρών ΦΕΚ

«Εξουσιοδοτούμε τον Υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, όπως προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’  47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός».

Έληξε η προθεσμία

Η προθεσμία που είχε δώσει η κυβέρνηση στους ιδιώτες γιατρούς, για να ενταχθούν  εθελοντικά στο ΕΣΥ έληξε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασθενών με COVID-19 στο σπίτι

Καθηγητής Ευ. Τέρπος: Τι ισχύει για τα τεστ αντισωμάτων, τι δείχνουν ακριβώς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.