Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη την Πέμπτη για την πανδημία

Με τηλεοπτικό του μήνυμα θα απευθυνθεί στους πολίτες αύριο Πέμπτη 18/11 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη ς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μήνυμα Μητσοτάκη για εμβολιασμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτρέψει τους πολίτες που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Επίσης στο τηλεοπτικό μήνυμα ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει και όσους έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις να κλείσουν ραντεβού για να πραγματοποιήσουν την τρίτη ενισχυτική δόση, προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι στην COVID-19.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών με την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των ασθενών με COVID-19 προκαλούν ανησυχία, ιδίως ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη κινητικότητα των πολιτών και αύξηση των μετακινήσεων.

Η κυβέρνηση πάντως επιμένει ότι σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα, παραμένοντας προσηλωμένη στις τωρινές παρεμβάσεις.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, έχουν αυξηθεί τα ραντεβού πρώτης δόσης ενώ ανάλογη αύξηση παρατηρείται και στα ραντεβού της αναμνηστικής δόσης. Παράλληλα, τα μέτρα εφαρμόζονται από τους πολίτες, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να έχουμε φτάσει και στο μέγιστο του κύματος.

Το μοντέλο για τους ανεμβολίαστους θα παραμένει ως έχει και τα Χριστούγεννα. Αυτό, ουσιαστικά, σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, δε θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από το Λονδίνο ότι η χώρα μας δεν σκοπεύει να ακολουθήσει την τακτική της Αυστρίας, επιβάλλοντας ένα πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους.

Διαβάστε επίσης

Ταξίδια εντός ΕΕ μόνο για όσους έχουν κάνει την 3η δόση – Η πρόταση βόμβα της Κομισιόν

Πόσα λαμπάκια χρειάζεστε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας φέτος; Δείτε τον πίνακα

Πώς να μιλήσετε σε κάποιον που διστάζει να κάνει το εμβόλιο για την COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.