Ταξίδια εντός ΕΕ μόνο για όσους έχουν κάνει την 3η δόση – Η πρόταση βόμβα της Κομισιόν

Πρόταση για ταξίδια σε χώρες της ΕΕ μόνο για όσους κάνει και την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ταξίδια εντός ΕΕ μόνο με 3η δόση

Η πρόταση αυτή έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και καιρό, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού πλήττει τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι αυτό το λόγο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει αλλαγές στο πιστοποιητικό εμβολιασμό και περιορισμούς στα ταξίδια σε όσους έχουν κάνει μόνο τις 2 δόσεις εμβολίου ή το μονοδοσικό εμβόλιο.

Την πληροφορία μετέδωσε το Mega και σύμφωνα με τις πληροφορίες η Κομισιόν ενδεχομένως να καταθέσει πολύ σύντομα την πρότασή της.

Η πρόταση που θα συζητηθεί είναι ότι για να εκδίδεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να είναι δεκτό στα ταξίδια, θα πρέπει να έχουν γίνει και οι τρεις δόσεις του εμβολίου.

Σήμερα κάποιος μπορεί να ταξιδέψει εντός Ευρώπης με το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο έχει διάρκεια ενός χρόνου. Με τη νέα πρόταση της Κομισιόν, η χρήση του πιστοποιητικού θα επεκταθεί πέραν του καλοκαιριού του 2022.

Διαβάστε επίσης

Πόσα λαμπάκια χρειάζεστε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας φέτος; Δείτε τον πίνακα

Pfizer, BioNTech και Moderna κερδίζουν περισσότερα από 1.000 δολάρια το δευτερόλεπτο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.