Ιατρικό ανακοινωθέν για το βρέφος που διασωληνώθηκε λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν για το βρέφος που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για το βρέφος

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης αναφέρει τα εξής:

«Ξημερώματα 14.11.2021 προς 15.11.2021 (5.00 π.μ.) εισήχθη στην Covid-19 ΜΕΘ Παίδων του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», άρρεν βρέφος 4 1/2 μηνών, με Οξεία Αναπνευστική Ανεπάρκεια λόγω λοίμωξης αναπνευστικού από Covid-19. Το βρέφος διασωληνώθηκε άμεσα και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. Πρόκειται για βαριά λοίμωξη αναπνευστικού και χρήζει υψηλής υποστήριξης στον αναπνευστήρα. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά θεωρείται κρίσιμη».

Το μωρό μεταφέρθηκε το περασμένο Σάββατο από την Κομοτηνή στη Θεσσαλονίκη με αναπνευστική δυσχέρεια και λοίμωξη του αναπνευστικού.

Για περίπου 48 ώρες το βρέφος νοσηλευόταν στη Μονάδα Λοιμώξεων στο Ιπποκράτειο, ωστόσο, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του, καθώς χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με πηγές οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι.

Διαβάστε επίσης

Self test μέχρι τα Χριστούγεννα για τους μαθητές από την Τετάρτη 17/11

Επιστράτευση γιατρών: Εκπνέει το τελεσίγραφο προς τους γιατρούς – 4.000 νοσηλεύονται με COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.