Επιστράτευση γιατρών: Εκπνέει το τελεσίγραφο προς τους γιατρούς – 4.000 νοσηλεύονται με COVID-19

Εκπνέει σήμερα το τελεσίγραφο προς τους ιδιώτες γιατρούς για να ενταχθούν οικειοθελώς στο ΕΣΥ. Με αποδοχές 2.000 ευρώ το μήνα και κίνητρα καθόλου ευκαταφρόνητα, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο βρίσκεται ήδη στα όρια του με τα χειρότερα να είναι μπροστά.

Θέμα χρόνου η επιστράτευση γιατρών

Η επιστράτευση γιατρών είναι θέμα χρόνου και τα φύλλα πορείας θα σταλούν σε εντατικολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους και γενικούς γιατρούς.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι των επιβαρυμένων περιοχών, θα στείλουν στο υπουργείο Υγείας μέχρι σήμερα το μεσημέρι τους καταλόγους με τα ονόματα των γιατρών που επιθυμούν να ενταχθούν οικειοθελώς στα νοσοκομεία το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, ο αριθμός των ονομάτων είναι περιορισμένος και δεν καλύπτονται οι ανάγκες, οι οποίες είναι ήδη πιεστικές.

4.000 ασθενείς στα νοσοκομεία με COVID-19

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 45.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 4.000 χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Από τους 4.000 ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία όλης της χώρας, οι 920 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), θαλάμους αρνητικής πίεσης και από αυτούς πάνω από 550 είναι διασωληνωμένοι.

Το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο μέσα στο Νοέμβριο καθώς θα φανεί η επίπτωση από την ημερήσια καταγραφή των 7.000 και πλέον νέων περιπτώσεων κορωνοϊού.

Αν τελικά το σχέδιο της επιστράτευσης εφαρμοστεί, μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα σταλούν τα φύλλα πορείας και έως την Πέμπτη οι γιατροί θα γνωρίζουν σε ποιο νοσοκομείο θα πρέπει να παρουσιαστούν.

Αν αρνηθούν να παραλάβουν το έγγραφο, θα υπάρχουν κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

Το μέτρο της επιστράτευσης είχε εφαρμοστεί και τον περασμένο Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης

Η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση ανοίγει για όλους την Παρασκευή 19/11

Οι 7 αισθητικές παρεμβάσεις που επιλέγουν οι άνδρες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.