Οι 7 αισθητικές παρεμβάσεις που επιλέγουν οι άνδρες

Οι αισθητικές παρεμβάσεις που επιλέγουν οι άνδρες αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Η δυσαρέσκεια που νιώθουν για κάποιο σημείο του προσώπου ή του σώματός τους, επηρεάζει σημαντικά την επιθυμία τους να το βελτιώσουν. Ισχυρό κίνητρο γι’ αυτούς αποτελούν, επίσης, οι απόψεις των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους σχετικά με την εμφάνιση στην απόκτηση δημοτικότητας, καθώς και η σημασία που δίνουν στο βάρος και το σχήμα του σώματος.

Αισθητικές παρεμβάσεις στους άνδρες για βιώματα παιδικής ηλικίας

Μεγαλύτερη αποφασιστικότητα όμως έχουν εκείνοι που έχουν υποστεί έντονα πειράγματα, ειδικά στην παιδική τους ηλικία, και βίωσαν την απόρριψη εξαιτίας της εμφάνισής τους.

«Η αντίληψη που έχει ο κόσμος για την εμφάνιση κάποιου καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αποδοχή. Αυτή είναι μια τάση που έχουμε από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Απόδειξη είναι ότι από τα βρεφικά μας χρόνια προτιμάμε να κοιτάζουμε τα πιο ελκυστικά πρόσωπα. Όσα δεν είναι, τα θεωρούμε λιγότερο αξιόπιστα και ειλικρινή», μας εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

«Οι άνδρες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε σχόλια που σχετίζονται με τον όγκο των μυών τους, ο οποίος αντιπροσωπεύει το κεντρικό στοιχείο της εικόνας του σώματός τους. Όταν δέχονται κριτική για την εμφάνισή τους, αρκετοί νιώθουν αβεβαιότητα που οδηγεί σε πτώση της αυτοεκτίμησής τους. Έτσι συχνά αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μια αισθητική επέμβαση για την αφαίρεση του περιττού λίπους, κυρίως από την κοιλιά. Σοβαρότερο ψυχολογικό και κοινωνικό πρόβλημα, ωστόσο, αντιμετωπίζουν όσοι υποφέρουν από γυναικομαστία», επισημαίνει.

Επεμβάσεις σε σώμα και πρόσωπο

Βέβαια, το ενδιαφέρον τους δεν εστιάζεται μόνο στις επεμβάσεις στο σώμα τους, αλλά και στο πρόσωπό τους. Ο αριθμός των ανδρών που κάνουν μπότοξ ή βλεφαροπλαστική για να δείχνουν νεότεροι, ρινοπλαστική για να διορθώσουν τη γαμψή ή στραβή μύτη τους, ή ακόμα και γενειοπλαστική για να αποκτήσουν ένα θεληματικό πιγούνι που διορθώνει το προφίλ και χαρίζει αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι φανταζόμαστε.

Η κοινωνία έχει αποδεχθεί πια την επιθυμία τους να είναι όμορφοι και ελκυστικοί και δεν στιγματίζει όσους το τολμούν. Σε αυτό έχει συμβάλει και η εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών και της ιατρικής τεχνολογίας. Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων είναι “απροσδιόριστα” ορατά. Δηλαδή, η αισθητική βελτίωση γίνεται αντιληπτή, χωρίς όμως να είναι κραυγαλέα. Έτσι, οι άνδρες πλέον τολμούν και δεν ντρέπονται γι’ αυτό.

Οι 7 αισθητικές παρεμβάσεις που επιλέγουν οι άνδρες

Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών, στις δημοφιλέστερες χειρουργικές επεμβάσεις το 2020 περιλαμβάνονταν: η ρινοπλαστική, η βλεφαροπλαστική και η λιποαναρρόφηση.

Από τις ελάχιστα επεμβατικές αισθητικές θεραπείες, οι άνδρες προτίμησαν: το μπότοξ, το Laser Skin Resurfacing, την αποτρίχωση και τα fillers.

Ρινοπλαστική

Στη ρινοπλαστική καταφεύγουν όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν την αρμονία του προσώπου και τις αναλογίες της μύτης. Μπορεί επίσης να διορθώσει λειτουργικά προβλήματα που προκαλούνται από δομικά ελαττώματα.

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική διορθώνει τη χαλάρωση του δέρματος που υπάρχει στο άνω και κάτω βλέφαρο. Επίσης αφαιρεί το λίπος, αποκαθιστά τη βλεφαρόπτωση, ή ακόμα και τη συστροφή του κάτω βλεφάρου. Εξαφανίζεται η εικόνα κόπωσης και το βλέμμα είναι νεανικό, ξεκούραστο και φωτεινό.

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση σμιλεύει το σώμα, αφαιρώντας το λίπος από συγκεκριμένες περιοχές, βελτιώνοντας το περίγραμμα και την υφή του δέρματος. Απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν υπερβαίνουν κατά πολύ το ιδανικό τους βάρος, αλλά έχουν τοπικές αποθήκες λίπους, που στους άνδρες εντοπίζονται στην κοιλιά, τη μέση και την πλάγια κοιλιακή χώρα.

Μπότοξ

Το μπότοξ είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις ρυτίδες του προσώπου, Ειδικά για τις ρυτίδες που  δημιουργούνται από συσπάσεις των μυών όταν εκφράζουμε συναισθήματα. Ολοκληρώνεται σε ελάχιστα λεπτά, με προσιτό κόστος και θεαματικό αποτέλεσμα, χωρίς να αλλάζει ριζικά η όψη του προσώπου.

Laser Skin Resurfacing

Πρόκειται για μια τεχνική που ανανεώνει το πρόσωπο, αφού: λειαίνει τις ρυτίδες, συσφίγγει το δέρμα, συστέλλει τους διεσταλμένους πόρους, βελτιώνει την όψη των ουλών, καταπολεμάει τις πανάδες και τις καφέ κηλίδες, ιδιαίτερα όταν πραγματοποιείται με ένα ειδικό μηχάνημα που ονομάζεται Fractional Laser. Μερικές 25λεπτες συνεδρίες μπορούν να χαρίσουν ένα νεανικό πρόσωπο γεμάτο λάμψη και ζωντάνια.

Αποτρίχωση

Στην αποτρίχωση με λέιζερ καταφεύγουν οι άνδρες για να απαλλαγούν από την έντονη τριχοφυΐα τους κυρίως στην πλάτη, τους ώμους και το στήθος. Συχνά αφαιρούν τρίχες από τα αφτιά, τη μύτη, το μεσόφρυδο αλλά και τα ζυγωματικά. Ειδικά η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι ταχύτατη, ασφαλής για κάθε χρώμα δέρματος και για κάθε τύπο τριχοφυΐας.

Fillers

Τα fillers είναι ουσίες που μοιάζουν με gel που εγχέονται κάτω από το δέρμα για: να αποκαταστήσουν τον χαμένο όγκο, να απαλύνουν τις ρυτίδες και να ενισχύσουν το περίγραμμα του προσώπου. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο εμπιστεύονται αυτή τη μη επεμβατική μέθοδο για την αναζωογόνηση του προσώπου τους. Το δημοφιλέστερο filler είναι το υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό μπορεί όχι μόνο να γεμίσει τις ρυτίδες αλλά να χαρίσει ένα φυσικό αποτέλεσμα λίφτινγκ όταν εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

«Παλαιότερα οι άνδρες δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη αυτών των θεραπειών, πέραν όσων ανήκαν στο χώρο του θεάματος. Τώρα τις αναζητούν για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, όπως κάνουν πηγαίνοντας στο γυμναστήριο ή στον κουρέα τους. Διαπιστώνουν ότι η νεανική, λιγότερο κουρασμένη όψη και το καλοσυντηρημένο σώμα τούς προσφέρει ένα πλεονέκτημα στον επαγγελματικό αλλά και στον προσωπικό τομέα. Ένας μεγάλος αριθμός ανδρών που επισκέπτονται πλαστικούς χειρουργούς έχουν συζύγους αρκετά νεότερές τους», καταλήγει ο ιατρός κ. Γεώργιος Βελημβασάκης.

Διαβάστε επίσης

Οι 8 ερωτήσεις που ντρέπονται να κάνουν οι άνδρες – Απαντήσεις από τον ειδικό γιατρό

Απολαμβάνουμε ελληνικά βότανα σε κάψουλες του καφέ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.