Η έξαρση κορονοϊού φέρνει νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ – Τι αλλάζει

Η έξαρση κορονοϊού φέρνει νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ. Ειδικότερα, αλλάζει η  χωρητικότητα των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, η οποία επεξεργάστηκε την σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, από αύριο Σάββατο 13 Νοεμβρίου θα υπάρχουν νέα μέτρα και θα εισέρχεται ένας πελάτης ανά 9 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι στο ωράριο λειτουργίας  ωστόσο, αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού και δυσλειτουργίας των καταστημάτων, θα εξεταστεί εκ νέου.

΄Ενας πελάτης ανά 9 τ.μ. 

Επιστρέφει λοιπόν ο κανόνας 1 άτομο ανά 9 τ.μ. ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα 1 άτομο ανά 2 τ.μ.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται ουσιαστικά καθώς η ιδέα να επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ η είσοδος των ανεμβολίαστων πολιτών μόνο με αρνητικό rapid test εγκαταλείφθηκε, τουλάχιστον για την ώρα. Κρίθηκε ότι αφενός θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφετέρου θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή της.

Παράλληλα, δρομολογήθηκε μια μικρή αλλαγή στα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου, τα οποία δεν θα πωλούνται στο εξής από τα σούπερ μάρκετ, με δεδομένο ότι τα κομμωτήρια είναι μόνο για εμβολιασμένους και με rapid test.

Διαβάστε επίσης 

Ο Δέμος και ο Άδωνις και το μπάχαλο με τα μονοκλωνικά

Θεμιστοκλέους: Στο τραπέζι η ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Πλεύρης και Γκάγκα παρέλαβαν τις πρώτες δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.