ΕΜΑ: Έγκριση δύο θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα

Έγκριση δύο θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα, έδωσε o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Ειδικότερα, η ρυθμιστική αρχή της Ε.Ε. για τα φάρμακα συνέστησε σήμερα την έγκριση δύο θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της COVID-19, η μία από τις οποίες έχει αναπτυχθεί από την αμερικανική Regeneron και τον ελβετικό κολοσσό Roche, και η δεύτερη από τη νοτιοκορεατική Celltrion.

Είναι η πρώτη φορά που ο EMA, εγκρίνει τέτοιου είδους θεραπείες, με μονοκλωνικά αντισώματα.

Κυριακίδου: Έγκριση 5 φαρμάκων μέχρι το τέλος του έτους 

Χαιρετίζοντας αυτή τη σημαντική πρόοδο στο πλαίσιο της Στρατηγικής, η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι «με τις λοιμώξεις από την COVID-19 να αυξάνονται σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη, είναι καθησυχαστικό να βλέπουμε υποσχόμενες θεραπείες να αναπτύσσονται ως μέρος της θεραπευτικής στρατηγικής μας για τον κορονοϊό. Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός προς τον στόχο μας να εγκρίνουμε έως και πέντε νέα φάρμακα στην ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους».

Η κα Κυριακίδου υπογράμμισε ότι «ο εμβολιασμός παραμένει το βασικό εργαλείο για την καταπολέμηση της COVID-19, την προστασία από λοιμώξεις, νοσηλεία, απώλεια ζωής και μακροπρόθεσμες συνέπειες ασθένειας.

Ενώ η ΕΕ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, οι πολίτες θα συνεχίσουν να αρρωσταίνουν και να χρειάζονται ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για την καταπολέμηση της μόλυνσης και τη βελτίωση των προοπτικών όχι μόνο για ταχύτερη ανάκαμψη, αλλά και για επιβίωση».

Σημειώνεται ότι, η εταιρεία Eli Lilly απέσυρε την περασμένη εβδομάδα την αίτησή της για έγκριση της δικής της θεραπείας αντισωμάτων από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή επικαλούμενη έλλειψη ενδιαφέροντος από τις χώρες μέλη της ΕΕ, καθώς η Ένωση προσανατολίζεται προς άλλους προμηθευτές.

Διαβάστε επίσης 

Μόσιαλος: Δεν έχει αποτύχει το εμβόλιο αν νοσήσει ένας εμβολιασμένος

Γκάγκα: Δεν χαλαρώνουμε, τηρούμε τα μέτρα προστασίας και εμβολιαζόμαστε

Χρόνιος πόνος: Αναγνωρίστε τα συμπτώματα και αντιμετωπίστε τον

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.