Μητσοτάκης για επίταξη: Απόλυτη εξουσιοδότηση στον υπουργό Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πρώτη φορά για επίταξη γιατρών και υπηρεσιών και έδωσε την απόλυτη εξουσιοδότηση στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ τις 4 βασικές θέσεις της κυβέρνησης στη διαχείριση της επιδημίας.

Μητσοτάκης: αν χρειαστεί θα κάνουμε επίταξη

Στη συνεδρίαση ανέφερε ότι “εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας”. Και συνέχισε λέγοντας: “Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα. Έτσι ώστε τα όποια κενά διαπιστώνονται να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό”.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη:

  • Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα.
  • Όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους παντού και κυρίως με πολλά τεστ. “Η χώρα μας είναι σήμερα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη ως προς τον αριθμό των ημερήσιων τεστ που διεξάγει”
  • Διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ειδικά στις περιφέρειες που πιέζονται. “Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο σύστημα υγείας εκεί που σήμερα ακόμα έχουμε ελλείψεις, όπως αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, ενδεχομένως και παθολόγοι
  • Συνέχιση της προσπάθειας ενίσχυσης των εμβολιασμών. Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα νέο κύμα εμβολιασμών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι έχουμε μπροστά μας ακόμα δύσκολες εβδομάδες. Επισήμανε ωστόσο και την “αισιόδοξη πλευρά της πραγματικότητας”, με τα σχεδόν 200.000 ραντεβού πρώτης δόσης τις τελευταίες ημέρες και τα σχεδόν 300.000 για την αναμνηστική δόση”.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: Τι είπε για επίταξη ιδιωτών γιατρών και κλείσιμο σχολείων

Γιάννης Κωτσιόπουλος: Σε 7-10 μέρες θα ξέρουμε αν θα προχωρήσουμε σε επίταξη γιατρών ή κλινικών

Συνέντευξη Μ. Γκάγκα: Η επιδημία δεν έχει ξεφύγει, υπάρχει plan B

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.