Εφημερίες πάνω από το πλαφόν με 250 ευρώ ή υποχρεωτική ένταξη στο ΕΣΥ – Τι είπε ο Θ. Πλεύρης

Εφημερίες πάνω από το πλαφόν με 250 ευρώ είναι ένα από τα βασικά κίνητρα των γιατρών για τη στελέχωση του ΕΣΥ, σύμφωνα με τροπολογία.

Αν όμως δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε θα υπάρξουν υποχρεωτικές διαδικασίες για να μπουν στο σύστημα.

Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός παρουσίασε στη Βουλή την τροπολογία για την παροχή κινήτρων και σε ιδιώτες γιατρούς για την ένταξη τους στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Θ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι η δυνατότητα να κάνουν εφημερίες πάνω από το πλαφόν λαμβάνοντας 250 ευρώ ανά εφημερία, αποτελεί επαρκές κίνητρο.

Yποχρεωτική ένταξη στο ΕΣΥ

Πρόσθεσε, πάντως, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους ιδιώτες γιατρούς, θα υπάρξουν υποχρεωτικές διαδικασίες για να μπουν στο σύστημα.

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι στις ειδικότητες των γιατρών που μπορεί να μετακινούνται ανά υγειονομική περιφέρεια, θα είναι και οι γενικοί ιατροί.

Τα μέτρα για την πανδημία

«Τα χθεσινά μέτρα  δεν έχουν τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Σημείωσε όμως, ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορεί να έχουν τις ίδιες ελευθερίες με τους εμβολιασμένους συμπολίτες μας.

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση των εκκλησιών από τα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Πλεύρης, ανέφερε ότι: «Η απόφαση αφορά όλους τους λατρευτικούς χώρους και όχι μόνο τις εκκλησίες. Στις εκκλησίες ούτως ή άλλως, ισχύει η υποχρεωτικότητα της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων. Οι εργαζόμενοι στους ναούς κάνουν rapid test δύο φορές την εβδομάδα. «Το να πηγαίνει κάποιος σε λατρευτικό χώρο, δεν είναι το ίδιο σαν να πηγαίνει σε ταβέρνα ή να αγοράσει παπούτσια», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα έχουμε lockdown – Μας απασχολεί η θετικότητα στα τεστ

Covid Free Gr Wallet: Νέα εφαρμογή για να αποθηκεύουμε τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις COVID σε κινητό και tablet

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.