Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα έχουμε lockdown – Μας απασχολεί η θετικότητα στα τεστ

«Δεν θα έχουμε lockdown» επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ λίγο μετά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα που διοργάνωσε η επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα “Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19”.

Δεν θα έχουμε lockdown

«Δεν θα έχουμε lockdown. Αυτή είναι και η προσέγγιση όλων των χωρών. Δεν είμαστε οι μόνοι αντιμέτωποι με τέταρτο κύμα» είπε ο κ. K. Μητσοτάκης και επισήμανε:

«Το σημαντικό είναι να μην βλέπετε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα κρούσματα είναι αυξημένα και υπάρχει αυξητική τάση, αυτό δεν αμφισβητείται. Όμως ταυτόχρονα είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στα τεστ. Άρα, αυτό το οποίο μας απασχολεί περισσότερο είναι η θετικότητα και λιγότερο ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων».

Πίεση στο ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα

Για την παρατηρούμενη αύξηση των κρουσμάτων είπε: «Ναι έχουμε μία πίεση στο ΕΣΥ, όχι ευκαταφρόνητη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Καμία σχέση με πέρυσι τον Νοέμβριο. Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι αυτή τη φορά. Αλλά αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο να μην πάμε σε lockdown» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Μηνύματα για εμβολιασμό

Αναφερόμενος στο θέμα της αποστολής γραπτών μηνυμάτων στους πολίτες είπε ότι: «Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας συμπεριλαμβανομένης και της εξατομικευμένης επικοινωνίας για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να κάνουν το σωστό».

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Η οικονομία και η κοινωνία δεν ξανακλείνουν – Έκκληση στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν

Δωρεάν rapid test στα έξι Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.