Ανησυχία για αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Νέα σύσκεψη με Τσιόδρα

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, αναμένεται να καταγράψει η σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν την ώρα πραγματοποιείται νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού, Μίνας Γκάγκα και του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας.

Στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς. σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα υπάρξει. νέο ρεκόρ κρουσμάτων, που  αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000.

Εντατικοποίηση ελέγχων 

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων. Την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων για τον κορονοϊό και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα και οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτη και Άκης Σκέρτσος. Επίσης έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «η επιδημιολογική κατάσταση δεν είναι καλή» και κρίνεται αναγκαία η λήψη μέτρων,  για την περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος Υγείας και την ανάσχεση της επιδημίας.

Διαβάστε επίσης 

Αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα – Εκτός ελέγχου η διασπορά του κορωνοϊού

Εντατικοποίηση ελέγχων – Κίνητρα σε γιατρούς να στελεχώσουν νοσοκομεία της περιφέρειας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.