Κορoνοιός: Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη για τις μεταλλάξεις και το πιθανό τρίτο κύμα της επιδημίας

Η ανασύνταξη και η περαιτέρω θωράκιση του ΕΣΥ με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενόψει του πιθανού τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, μετά τον εντοπισμό εκατοντάδων κρουσμάτων κορωνοιού με μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού στη χώρα, ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε το πρωί ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν λίγο συζητήθηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα της κίνησης στα νοσοκομεία καθώς παρατηρείται αύξηση των νοσηλειών σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα στην Αττική.

«Μέγιστη ετοιμότητα και προετοιμασία για το τρίτο κύμα σε όλη τη χώρα» ζήτησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από 50 έως 80 είναι οι επιπρόσθετες καθημερινές εισαγωγές σε απλές κλίνες COVID-19 στην Αττική, συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα.

Στα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας την περασμένη εβδομάδα είχαμε περίπου 455 νοσηλείες σε απλές κλίνες COVID, ενώ πλέον έχουμε φτάσει στις 547.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη σε ιερέα, μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διευθυντής Ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος προκειμένου να ελέγξει επί τόπου την κατάσταση και να διαπιστώσει αν το ΕΣΥ χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.