Δείτε σε ποια πόλη επιβλήθηκε λοκντάουν μετά από ένα και μόνο κρούσμα κορονοϊού

Μία πόλη εκατομμυρίων κατοίκων επέβαλε λοκντάουν στους κατοίκους της μετά από ένα και μόνο κρούσμα κορονοϊού.

Πρόκειται για την πόλη Λαντσόου με 4 εκατομμύρια κατοίκους στην Κίνα. Η πόλη βρίσκεται σε απόσταση 1.700 χιλιομέτρων δυτικά του Πεκίνου.

Οι αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο διασποράς, πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, σε λιγότερο από 100 μέρες. Γι αυτό αποφασίστηκε το λοκντάουν ακόμα και μετά από ένα κρούσμα κορονοϊού.

Η Κίνα, όπου ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 2019, κατάφερε να περιορίσει την επιδημία από την άνοιξη του 2020 με την υιοθέτηση δραστικών μέτρων, μεταξύ άλλων το κλείσιμο των συνόρων.

Όμως, οι αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με σποραδικές εξάρσεις, περιορισμένης έκτασης, όπως εκείνη που εξαπλώθηκε από την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια Κίνα.

Τουλάχιστον 11 επαρχίες έχουν επηρεαστεί ήδη εκ των 30 που μετρά η χώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά την κοινότητα Ετζίν, στα σύνορα με τη Μογγολία, η Χέιχε, στα σύνορα με τη Ρωσία, έδωσε σήμερα εντολή στους κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός κι αν συντρέχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης.

Η κοινότητα, που βρίσκεται απέναντι από τη ρωσική πόλη Μπλαγκοβέσενσκ, ξεκίνησε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στο 1,6 εκατομμύριο των κατοίκων της. Οι δημόσιες συγκοινωνίες ανεστάλησαν και κανένα όχημα δεν μπορεί να φύγει από την πόλη.

Στο σύνολο της χώρας, καταγράφηκαν σήμερα 23 νέες μολύνσεις, για το τελευταίο 24ωρο. Λιγότερες κατά 50% σε σύγκριση με μια ημέρα πριν.

Διαβάστε επίσης

Τρομάζουν οι θάνατοι – Θα επιστρέψουν τα μέτρα;

Χαρτζιλίκι στα παιδιά και πως να τα μάθετε τη σωστή διαχείριση του χρήματος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.