Κορωνοϊός: Το σχέδιο για τη Β. Ελλάδα, επίσκεψη της Μ. Γκάγκα – Βαρύς ο Οκτώβριος

Με άνοδο στις νέες νοσηλείες λόγω κορωνοϊού και με 30% περισσότερες διαγνώσεις φεύγει ο “βαρύς” Οκτώβριος.

Παραμένει η ανησυχία για τη σταθερή κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το 96% όλων όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστο, όπως και το 77% εκείνων που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Χθες εντοπίστηκαν εκεί σχεδόν τα μισά κρούσματα της χώρας (45%).

Τα πλάνα με τους πιστούς να κατεβάζουν τις μάσκες, για να φιλήσουν την εικόνα του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, που γιορτάζει σήμερα, έχει θορυβήσει εκ νέου τους επιστήμονες, που εκφράζουν ανοικτά την αγωνία τους. Μια έξαρση της επιδημίας είναι πιθανή, λένε, δεδομένης της τόσο χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε πίεση τα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας

Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι υπό πίεση. Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μεταβαίνει σήμερα στις επιβαρυμένες περιοχές, προκειμένου να διαπιστώσει πώς είναι η κατάσταση.

Εξάλλου η ενεργοποίηση σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ στη Μακεδονία και στη Θράκη ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία της κυρίας Γκάγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι νοσηλευτικές δομές της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα η παραχώρηση απλών κλινών για νοσηλεία ασθενών με COVID-19 από τις κλινικές των νοσοκομείων “Γ. Γεννηματάς” και “Άγιος Δημήτριος”.

Επιπλέον αναμένεται η παραχώρηση 100 κλινών από την ιδιωτική μονάδα υγείας “Αρωγή”, όπου θα νοσηλεύονται ασθενείς με ήπια λοίμωξη COVID-19.

Διαβάστε επίσης

Πού γίνονται σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου δωρέαν rapid test

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.