Παπαευαγγέλου- Γκάγκα: Στο κόκκινο η Β. Ελλάδα– Στο 95% η πληρότητα στις ΜΕΘ (πίνακες)

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βόρεια Ελλάδα, έκρουσε η καθηγήτρια παιδιατρικής-λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής για την επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, σημείωσε ότι η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 3.200 ενεργά κρούσματα που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ.

Το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί σημαντικά», κατά 28% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τόνισε η καθηγήτρια σημειώνοντας ότι. ο μέσος κυλιόμενος αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.872 την ημέρα.Το ποσοστό θετικότητας να καταγράφει αύξηση και να φτάνει στο 1,35%.

Πίεση στο ΕΣΥ

Σύμφωνα τόσο με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα όσο και με  την κα. Παπαευαγγέλου, η πληρότητα. στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδος είναι πάνω από 95%.

Οι περισσότεροι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι.

Για την Αττική, τόνισε, παρατηρείται μια σταθερότητα στο επιδημιολογικό φορτίο, που αλλάζει ανά περιοχή.

«Η πορεία της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη παραμένει ανησυχητική», είπε η καθηγήτρια. Και υπογράμμισε ότι παρατηρείται μια «μετατόπιση νέων κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», άρα και αύξηση της νοσηρότητας και κίνδυνος θανάτου.

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι «παροτρύνουμε ακόμα και τώρα, ακόμα και τους πιο σκεπτικούς, να πάνε να εμβολιαστούν», για να καλέσει όσους παρακολουθήσουν τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, να φοράνε μάσκες.

«Όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας θα πρέπει να επιλέγουμε τις δραστηριότητες μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Ανασκοπήσαμε τα βασικά μέτρα προστασίας, που περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και το πλύσιμο των χεριών.

Είναι σαφές ότι στις παρελάσεις θα πρέπει όλοι να φοράνε μάσκα», είπε και πρόσθεσε: «Προτρέπουμε όλους τους συνανθρώπους μας που είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης».

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα παρουσίασε πίνακες που καταδεικνύουν με απόλυτη σαφήνεια το πρόβλημα στην 3η και στην 4η ΥΠΕ.

Διαβάστε επίσης 

Απόλυτη κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα- Αυξάνονται τα κρούσματα της Μu

Έλληνας επιστήμονας ο πρώτος των πρώτων στην έρευνα για τα εμβόλια mRNA

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.