Βασιλακόπουλος: “Η ελληνική κοινωνία έχει πάθει ανοσία στο θάνατο”

Με τα κρούσματα να εμφανίζουν μια σταθεροποίηση πάνω από τις 3.000 καθημερινά όλη αυτή την εβδομάδα, είναι αναμενόμενο να υπάρχει πλέον έντονος προβληματισμός από την πλευρά των ειδικών για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τους επόμενους μήνες, καθώς ο χειμώνας είναι προ των πυλών.

Ήδη, στις χώρες της Ευρώπης, η επιδημιολογική κατάσταση με τα κρούσματα και τους θανάτους να αυξάνονται κατακόρυφα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και τα πρώτα lockdown κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους.

Δεν θα χαλάσει η επιδημιολογική εικόνα

Ερωτηθείς ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε εκπομπή του OPEN αρχικά για τις παρελάσεις και την ενδεχόμενη διασπορά του ιού στις συγκεντρώσεις απάντησε ότι “δεν υπάρχει μαζική εκδήλωση που να είναι 100% ασφαλής. Είναι υπερβολή ότι θα χαλάσει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας από μία παρέλαση.

Από την άλλη, όμως, έχω την εντύπωση ότι η ελληνική κοινωνία έχει πάθει ανοσία στον θάνατο. Έχει γίνει κομμάτι της ζωής της. Τα νούμερα έχουν αυξηθεί, όχι όμως και η αντίστοιχη προσοχή και προφύλαξη”, κατέληξε ο καθηγητής.

“Είναι ενδεικτικό ότι στα μισά μαγαζιά που έχω επισκεφτεί δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος, δεν έχει ζητηθεί κάποιο πιστοποιητικό”, συνέχισε ο κ. Βασιλακόπουλος, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι με τον εμβολιασμό προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους. “Ο εμβολιασμός δεν αφορά μόνο τους έξω από μένα, αλλά κυρίως εμένα.”

Διαβάστε επίσης

Κάνε αυτές τις 6 ασκήσεις το πρωί για ενέργεια όλη μέρα

Υβριδική ανοσία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Βοηθήστε τα παιδιά να διαχειριστούν το άγχος τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.