Βρετανία: 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Valneva το 2022 και άλλες 90 εκατ. δόσεις μέχρι το 2025

Η κυβέρνηση της Βρετανίας παρήγγειλε επιπλέον 40 εκατομμύρια δόσεις του υποψηφίου για το 2022 εμβολίου κατά της COVID-19 της Valneva, αυξάνοντας τη συνολική της παραγγελία σε 100 εκατομμύρια δόσεις, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία.

Η Βρετανία μπορεί επίσης να παραγγείλει περαιτέρω 90 εκατομμύρια δόσεις μεταξύ του 2023 και του 2025, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Valneva, η οποία αναμένει αναφορά για την κλινική της δοκιμή πρώτης και δεύτερης φάσης εντός τριών μηνών, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική παραγωγή στην Σκωτία.

Οι εγκαταστάσεις στην Σκωτία είναι έτοιμες να προμηθεύσουν το εμβόλιο κατά της COVID-19 αμέσως μόλις αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και έχει λάβει την έγκριση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής της Βρετανίας, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο προσωρινός πρόεδρος της ειδικής ομάδας για τα εμβόλια της βρετανικής κυβέρνησης Κλάιβ Ντιξ.

“Οι περαιτέρω 40 εκατομμύρια δόσεις που εξασφαλίστηκαν μέσω της σημερινής συμφωνίας ενισχύουν σημαντικά το χαρτοφυλάκιό μας και μας δίδουν μελλοντικά ευελιξία, αν χρειαστεί να επανεμβολιάσουμε οποιοδήποτε μέρος του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου”, πρόσθεσε ο Ντιξ.

Η υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι είναι πεπεισμένη πως το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εξασφαλισμένο, έπειτα από διένεξη με την ΕΕ για τις προμήθειες εμβολίων, αφού η χώρα έλαβε εγγυήσεις από τις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.