Εμβόλιο Pfizer: Στο 95,6% η αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης

Στο 95,6% η αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με κλινική δοκιμή φάσης 3.

Η κλινική δοκιμή έγινε με τη συμμετοχή “10.000 ανθρώπων άνω των 16 ετών”, δείχνει “σχετική αποτελεσματικότητα 95,6%” και “ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας”.

Αυτό ανακοίνωσαν οι εταιρείες. Όπως επισημαίνουν η δοκιμή του εμβολίου τους έγινε κατά τη διάρκεια περιόδου. όπου κυρίαρχο στέλεχος ήταν το Δέλτα.

Αποτελέσματα 3ης δόσης Pfizer/BioNTech

“Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν την χρησιμότητα των αναμνηστικών δόσεων στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τον πληθυσμό από την νόσο αυτή”, σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 53 χρόνια. Το 55,5% ήταν ηλικίας ανάμεσα στα 16 και τα 55 έτη .Το 23,3% από αυτούς ήταν ηλικίας 65 ετών ή μεγαλύτεροι.

Οι εταιρείες θα υποβάλουν λεπτομερή αποτελέσματα της δοκιμής τους για αξιολόγηση στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA).

Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, συμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν ήδη εγκρίνει μια τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και της Moderna.Για ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, οι οποίοι είναι πιθανό να έχουν μικρότερη προστασία από το σχήμα δύο δόσεων.

Διαβάστε επίσης 

Νίκος Χαρδαλιάς: Έκανε την τρίτη δόση εμβολίου

Έλληνας επιστήμονας ο πρώτος των πρώτων στην έρευνα για τα εμβόλια mRNA

Δέκα αλήθειες για την ψωρίαση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.