Θεμιστοκλέους: Πλήρως εμβολιασμένο το 69% του ενήλικου πληθυσμού

Περισσότεροι από 12.420.000 εμβολιασμοί, έχουν διενεργηθεί στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης, ο  γενικός γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους,με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 62% του γενικού πληθυσμού και 71% του ενήλικου πληθυσμού

Πλήρως εμβολιασμένο είναι το 59% του γενικού πληθυσμού και το 69% του ενήλικου πληθυσμού Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 63,2% του γενικού πληθυσμού και 74,35 του ενήλικου πληθυσμού.

120.000 πολίτες έκαναν 3η δόση

Σύμφωνα με τον κ.Θεμιστοκλέους,  120.000 πολίτες έχουν λάβει την 3η δόση και 50.000 έχουν κλείσει ραντεβού.

Ανέφερε επίσης ότι από την Τρίτη 12 Οκτωβρίου,  συνεργεία του ΕΟΔΥ με Κινητές Μονάδες εμβολιασμού θα μεταβούν σε απομακρυσμένα χωριά του Κιλκίς, της Πιερίας και της Ξάνθης για εμβολιασμό κατοίκων. Την Τετάρτη θα βρίσκονται σε Δράμα και Πέλλα και την Πέμπτη σε απομακρυσμένα χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Ιδιώτες γιατροί

Αναφορικά με τους ιδιώτες γιατρούς και τα πολυιατρεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ”Ελευθερία” μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2.765 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 890 στα ιατρεία και 1.875 εμβολιασμοί κατ οίκον.

Διαβάστε επίσης 

Θεοδωρίδου: Η 3η δόση μειώνει κατά 11 φορές τον κίνδυνο μόλυνσης

Μητσοτάκης: Τρίτη δόση εμβολίου και εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Γκάγκα: Ανησυχούν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Β. Ελλάδα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.