Γκάγκα: Ανησυχούν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Β. Ελλάδα

Την ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμών ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα και να μη πιέζεται το σύστημα υγείας, τόνισε από τη Δράμα, η αναπληρώτρια υπουργός  Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

Σε δηλώσεις μετά από ευρεία σύσκεψη, με τοπικούς φορείς, η κα Γκάγκα,  εξέφρασε την ανησυχία της για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα.
Γκάγκα: Ανησυχούν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Β. Ελλάδα
Σημειώνοντας πως υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα το επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με την κα. Γκάγκα, τα δυο τελευταία χρόνια «το σύστημα υγείας έχει υποστεί μια μεγάλη πίεση.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους και ο μόνος τρόπος για να βοηθήσουμε την κατάσταση είναι να εμβολιαστούμε. Ωστε να έχουμε λιγότερα κρούσματα και λιγότερα ποσοστά που χρίζουν νοσηλείας».

Γκάγκα: Προκήρυξη νέων θέσεων

Υπογράμμισε ότι στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τέθηκαν όλα τα προβλήματα. Με απώτερο στόχο να βρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Επιπλέον σημείωσε πως έχουν δοθεί κίνητρα όπως είναι το μηνιαίο επίδομα και τα επιπλέον χρήματα για τις εφημερίες, ενώ δόθηκαν κίνητρα και στους ιδιώτες αναισθησιολόγους που θέλουν να έρθουν στο νοσοκομείο και να βοηθήσουν.

Τέλος, συμπλήρωσε πως έχουν ήδη προκηρυχτεί καινούργιες θέσεις και υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς- αναισθησιολόγους να καλύψουν τις κενές θέσεις.

Διαβάστε επίσης 

Η Β. Ελλάδα ξανά στο μικροσκόπιο, τι απασχολεί την κυβέρνηση

Τσιόδρας: Έρχεται η πανδημία των ανεμβολίαστων

Νόσος των δοκιμαστηρίων: Λοιμώξεις πίσω από το παραβάν

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.