Ανοίγει στις 10 Οκτωβρίου η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 50 ετών

Ανοίγει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η πλατφόρμα για την 3η δόση για τους άνω των 50 ετών καθώς επίσης για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωσή για την πορεία του κορονοϊού, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προυπόθεση ότι έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από την 2η δόση.

Θα έχουν τη δυνατότητα για τρίτη δόση τόσο όσοι ανήκουν στην κατηγορία Α όσο και στην κατηγορία Β που αποτελούν τις κατηγορίες με βαριά χρόνια νοσήματα.

Η ομάδα αυτή, που θα χρειαστεί 3η δόση , υπολογίζεται στην πρώτη της φάση γύρω στα 100.000 άτομα

Υψηλά αντισώματα

Η 3η δόση θα βοηθήσει όλους όσους δεν κατάφεραν να αναπτύξουν υψηλά αντισώματα με τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου, ανέφερε ο κος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος τόνισε ότι συνεχίζονται οι εμβολιαστικές εξορμήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Ειδικότερα, Κινητά Συνεργεία  του ΕΟΔΥθα επισκεφθούν χωριά στο  Κιλκίς, Πιερία, Ξάνθη και Φλώρινα.

«Επικεντρωνόμαστε κυρίως στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε στη Βόρεια Ελλάδα», σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Εμβόλιο Moderna

Για τις μυοκαρδίτιδες του εμβολίου της Moderna στις σκανδιναβικές χώρες και την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε:

«Η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών μελετά τα δεδομένα. Όλες οι άλλες χώρες του κόσμου συνεχίζουν κανονικά. Αυτή τη στιγμή, η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας φτάνει στο 58,7%. Είμαστε στη 17η θέση στην ΕΕ. Καλούμε όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Διαβάστε επίσης

Παπαευαγγέλου: Κανένας εφησυχασμός-έκκληση για εμβολιασμό

Γκάγκα: Ο εμβολιασμός θα φέρει το τέλος της πανδημίας

Pfizer: Αίτηση σε FDA για έγκριση της χορήγησης εμβολίου σε παιδιά 5 -11 ετών

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.