Με μίνι lockdown φλερτάρει η Θεσσαλονίκη- Τι φοβούνται οι ειδικοί

Έκδηλη είναι η ανησυχία των ειδικών για την επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, κατά τη τηλεδιάσκεψη της επιτροπής των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας,  και μετά από μελέτη των δεικτών σε κάθε περιοχή της χώρας, αποφασίστηκε η Θεσσαλονίκη να ενταχθεί σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού.

Στα όρια το ΕΣΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr , η διασπορά του κορονοϊού παραμένει ίδια, ωστόσο η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους όμορους νομούς που είναι στο κόκκινο είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματιζει και προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές. Η αύξηση του ιικού φορτίου κατάγράφεται και στα λύματα, όπου η Θεσσαλονίκη σημείωνει την τελευταία εβδομάδα αύξηση κατά 18%.

Με μίνι lockdown, φλερτάρει και η Λάρισα, όπου το επιδημιολογικό φορτίοέχει πάρει την ανιούσα, το τελευταίο διάστημα.

Την Τετάρτη αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και για το εάν θα την ακολουθήσουν και άλλες περιοχές.

Διαβάστε επίσης 

Ανησυχητική αύξηση ιικού φορτίου σε Αττική και ακόμα 8 περιοχές, δείχνουν τα λύματα

Pfizer: Αίτηση σε FDA για έγκριση της χορήγησης εμβολίου σε παιδιά 5 -11 ετών

Πότε ξεκινά η διάθεση των δωρεάν self-test στους μαθητές, για τον Οκτώβριο

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.