Νέες δράσεις ΙΣΑ για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής

Η ανάγκη να ενταθεί η ενημέρωση των πολιτών για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού, τονίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Ανησυχία για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Oι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα ποσοστά εμβολιασμού των ηλικιωμένων που είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα ποσοστά άλλων χωρών της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει μεταξύ άλλων, στην αυξημένη θνητότητα που παρουσιάζει η χώρα μας. Παράλληλα τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη πρόληψης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Aκόμη, συζητήθηκαν οι εκστρατείες ενημέρωσης για τον εμβολιασμό και την πρόληψη του Sars-CoV-2 που έχει διεξάγει ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής και αποφασίσθηκαν νέες σημαντικές δράσεις, για την ενημέρωση των ατόμων της τρίτης ηλικίας που εξακολουθούν να παραμένουν ανεμβολίαστοι, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους.

Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

«Μπαίνουμε σε μία δύσκολη περίοδο και οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την πορεία της επιδημίας. Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής οργανώνουν νέες σημαντικές δράσεις για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που παραμένουν ανεμβολίαστοι και θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους υγεία όσο και την υγεία του κοινωνικού συνόλου να εμβολιαστούν άμεσα», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος  Πατούλης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της κ. Χρυσούλας Νικολάου Καθηγήτριας Βιοπαθολογίας Ανοσολογίας Αντιπροέδρου ΚΕ.ΣΥ, του κ. Γιώργου Σαρόγλου Ομ. καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας,του κ. Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, της κυρίας Κυριακής Κανελλακοπούλου Παθολόγου-Λοιμωξιολόγου, του κ. Ανδρέα Πάγκαλη ειδικού Παθολόγου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Σ.Τσούκαλος Γ. Γραμματέας, Ι.Κεχρής, Τ.Χατζής, Π.Λεονάρδου, και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστής της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης 

«Καμπανάκι» Γκάγκα και Παπαευαγγέλου για τη Βόρεια Ελλάδα

Λίντα Εβαντζελίστα: Η μάχη με την κατάθλιψη, μετά από επέμβαση αισθητικής

Γιατί απαγορεύεται να κοιμάστε βαμμένη- Οι ειδικοί απαντούν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.