Γιατί απαγορεύεται να κοιμάστε βαμμένη- Οι ειδικοί απαντούν

Όλες γνωρίζουμε ό,τι το να κοιμόμαστε με μακιγιάζ είναι βασικό λάθος στην περιποίηση της επιδερμίδας, αλλά ξέρουμε πραγματικά τι ζημιά κάνει στο πρόσωπό μας όταν ξεχνάμε να ξεφαφτούμε πριν κοιμηθούμε;

Κορυφαίοι ειδικοί φροντίδας του δέρματος αποκάλυψαν τι ακριβώς συμβαίνει στο πρόσωπό μας όταν αφήνουμε το μακιγιάζ όλη τη νύχτα.

Τα προβλήματα που προκαλούνται περιλαμβάνουν μολύνσεις στα μάτια, εύθραυστες βλεφαρίδες και εξανθήματα, αναφέρει η δερματολόγος Dr Catherine Borysiewicz , αποκαλύπτοντας ότι ο διπλός καθαρισμός το βράδυ θα μπορούσε να είναι το μυστικό για ένα λαμπερό δέρμα.

Σύμφωνα με την Lou Sommereux, Κλινική Διευθύντρια στην Cosmex Clinic, μια κορυφαία κλινική αναζωογόνησης του δέρματος στο Κέιμπριτζ, κατά τη διάρκεια της νύχτας η επιδερμίδα μας, όπως και το υπόλοιπο σώμα μας, προσπαθεί να ανανεωθεί. Φορώντας το μακιγιάζ μας όλη νύχτα εμποδίζουμε την διαδικασία ανανέωσης της.

Γιατί απαγορεύεται να κοιμάστε βαμμένη – Οι ειδικοί απαντούν

Φράζουν οι πόροι

Πολλά προϊόντα μακιγιάζ, ειδικά εκείνα που περιέχουν σιλικόνες ή ακρυλικά, μπορούν να φράξουν τους πόρους σου. Αυτά τα συστατικά διαρρέουν τους πόρους και παγιδεύουν τα βακτήρια και τα φυσικά έλαια μέσα τους.

Ο συνδυασμός λαδιού, ιδρώτα, βακτηρίων και νεκρών κυττάρων του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους. Μπορεί να συμβεί ακόμα και όταν είσαι βαμμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το να αφήνεις το makeup μια ολόκληρη νύχτα στο δέρμα σου αυξάνει αυτές τις πιθανότητες. Επίσης, κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει και σπυράκια, αφού το δέρμα σου δεν αναπνέει.

Μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση

Τεχνητά χρώματα και άλλα συστατικά στο μακιγιάζ μπορούν να προκαλέσουν βλαβερές χημικές αντιδράσεις και να επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος. Κι επειδή σίγουρα δεν θες να αποκτήσεις περισσότερες ρυτίδες πριν την ώρα σου, καλό θα είναι να ξεβάφεσαι όχι απλά πριν κοιμηθείς, αλλά και μόλις γυρνάς σπίτι.

Μπορεί να δημιουργήσει μολύνσεις στα μάτια

Πολλά προϊόντα μακιγιάζ ματιών περιέχουν φορμαλδεΰδη, βαρέα μέταλλα και άλλες τοξίνες. Ο ύπνος με τοξίνες στο δέρμα σου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια και τα βλέφαρα. Εάν δεν αφαιρείς τακτικά τη μάσκαρά σου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του ματιού και της επιπεφυκίτιδας, σύμφωνα με έρευνες.

Τα χείλη σου σκάνε

Όταν κοιμάσαι, το κραγιόν απορροφά όλη την υγρασία από τα χείλη σου, με αποτέλεσμα να τα κάνει πιο ξηρά και σκασμένα.

Λιπαρά μαλλιά και λιπαρό δέρμα

Όταν κοιμάσαι βαμμένη, το μακιγιάζ μπορεί να αφήσει λεκέδες στο κρεβάτι σου, τους οποίους να απορροφήσουν το δέρμα και τα μαλλιά σου. Έτσι, τόσο το δέρμα όσο και τα μαλλιά σου γίνονται πολύ πιο λιπαρά -απ’ όσο ίσως είναι.

Το δέρμα σου γίνεται θαμπό

Το να αφήνεις στο δέρμα σου το μακιγιάζ ένα ολόκληρο βράδυ το κάνει να φαίνεται πιο άψυχο και θαμπό, αφού τα προϊόντα μακιγιάζ “κάθονται” στο δέρμα σου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης 

Ψηφιακά εκδίδονται πλέον οι Ιατρικές Βεβαιώσεις μέσω της εφαρμογής MyHealth

Οι σωστές τροφές για όνειρα γλυκά

Οικονόμου: Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης το lockdown

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.