Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών

Τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής σε παιδιά 5-11 ετών παρουσίασε η Pfizer, τονίζοντας πως το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού είναι ασφαλές και παράγει ισχυρά αντισώματα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Η φαρμακοβιομηχανία γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες για χρήση του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών.

Αποτελέσματα κλινικής μελέτης

Τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης σε 2.268 παιδιά έδειξαν ότι το εμβόλιο προσέφερε επίπεδα αντισωμάτων συγκρίσιμα με αυτά που καταγράφονται σε νέους 16-25 ετών όταν λαμβάνουν την πλήρη δόση, ανακοίνωσαν την Παρασκευή η Pfizer και η γερμανική BioNTech που ανέπτυξε αρχικά το εμβόλιο.

Τα δεδομένα για μείωση ή μη του κινδύνου COVID-19 θα είναι διαθέσιμα αργότερα, ανέφεραν οι δύο εταιρείες. Σύμφωνα με τη Pfizer δεν καταγράφηκαν περιστατικά μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας, δύο σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου σε νέους άνδρες.

Ισχυρά επίπεδα αντισωμάτων

Όπως δήλωσε στο Associated Press ο αντιπρόεδρος της Pfizer, Δρ Μπιλ Γκρούμπερ, μετά τη δεύτερη δόση, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών ανέπτυξαν επίπεδα αντισωμάτων εξίσου ισχυρά με τους εφήβους και τους νέους ενηλίκους.

Η δοσολογία που χρησιμοποιήθηκε για παιδιά αποδείχθηκε επίσης ασφαλής, με παρόμοιες ή και λιγότερες προσωρινές παρενέργειες που βιώνουν οι έφηβοι – όπως πόνος στα χέρια ή πυρετός.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, Pfizer και BioNTech σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έως το τέλος του μήνα για επείγουσα χρήση στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις στις ευρωπαϊκές και βρετανικές ρυθμιστικές αρχές.

Διαβάστε επίσης 

Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου απαντούν σε ερωτήματα για τον εμβολιασμό των μαθητών

Σπυράκια ανάμεσα στα μαλλιά – δεν είναι τόσο αθώα και δεν τα σπάμε

9 τρόποι για να χάσετε βάρος, όταν δεν μπορείτε να κάνετε γυμναστική

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.