Εντατικοί έλεγχοι στα σχολεία, για την τήρηση των μέτρων κατά της COVID-19- Όλη η εγκύκλιος του υπ.Υγείας

Εντατικούς ελέγχους σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, των σχολικών μονάδων ζητάει με εγκύκλιο προς όλες Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειών, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο οι έλεγχοι κρίνονται απολύτως απαραίτητοι λόγω της COVID-19, για να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής σε όλους τους χώρους, των σχολείων καθώς και στα κυλικεία.

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δίνεται στην καθαριότητα και απολύμανση των εγκαταστάσεων των αποχωρητηρίων, καθώς επίσης στον εφοδιασμό τους με χαρτί, σαπούνι, αντισηπτικό διάλυμα και κάδους απορριμμάτων, της διαχείρισης των απορριμμάτων, τη γενικότερη τήρηση της καθαριότητας, της επάρκειας του αερισμού και του κλιματισμού.

Μέτρα πρόληψης και προφύλαξης COVID-19 σε σχέση με την λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων

• Λήψη μέτρων περιορισμού συγχρωτισμού, τήρησης αποστάσεων (π.χ. διαφορετικά διαλείμματα, διαγράμμιση σε χώρους σίτισης – κυλικεία, χώρος διανομής τροφίμων σε προγράμματα σχολικών γευμάτων)

• Τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής με έμφαση στην συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών.

• Τοποθέτηση αντλίας αλκοολούχου διαλύματος στα σημεία πλύσης των χεριών

• Σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές με μέριμνα για την σχετική εκπαίδευση καθώς και του βοηθητικού προσωπικού και των εργαζομένων σε χώρους σίτισης.

• Τακτικός αερισμός αιθουσών (και εφόσον γίνεται χρήση κλιματιστικών μηχανημάτων να εφαρμόζεται η Δ1δ/ΓΠ. οικ. 26635/23-4-2020 εγκύκλιος «Λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων»).

• Καθαριότητα και απολύμανση επιφανειών και χώρων

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο : HealthStories- Εγκύκλιος σχολεία

Διαβάστε επίσης 

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία της Αττικής

Εταιρεία κολοσσός μοιράζει… χιλιάρικα για να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοί της

Κουκουναρόσπορος: Η υπερτροφή που πάει με όλα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.