Οικονόμου: Τέσσερα τεστ στους μαθητές αν βρεθεί θετικό κρούσμα στην τάξη

Τέσσερα τεστ θα κάνουν οι μαθητές, αν βρεθεί θετικό κρούσμα σε μια τάξη, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας ότι «οι μαθητές στα κοντινά θρανία θα κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, σε περίπτωση θετικού κρούσματος».

Δωρεάν στους μαθητές

«Στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές -εκτός των εμβολιασμένων- θα κάνουν τέσσερα τεστ την εβδομάδα εκείνη, δωρέαν. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στον συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ την ημέρα», εξήγησε.

Αναφερόμενος στα παιδιά και τους έφηβους ηλικίας άνω των 12 ετών, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι το σκεπτικό είναι πως όσοι, ενώ έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να φέρουν απόδειξη ότι δεν νοσούν. Επομένως, οι έφηβοι 12-17 ετών στις μετακινήσεις και την εστίαση θα πρέπει να φέρουν επάνω τους πιστοποίηση είτε self test στις μετακινήσεις τους με ΜΜΜ είτε rapid test στην εστίαση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε στο σημείο αυτό: «Ως κυβέρνηση αναγνωρίζουμε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα στο προηγούμενο διάστημα έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η δυναμική του κορωνοϊού. Ήρθε η ώρα να τους αποδώσουμε όχι μόνον όσα στερήθηκαν αλλά να τους τιμήσουμε έμπρακτα. Γιατί πιστεύουμε στην ελληνική νεολαία. Είναι η γενιά που θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να τους προσφέρουμε ποιοτικά όλα όσα τους χρειάζονται: εκπαίδευση, τεχνολογία, νομοθετικό πλαίσιο για να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν».

Διαβάστε επίσης

Με rapid test οι ανεμβολίαστοι 12-17 ετών σε κλειστούς χώρους

Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.