Σοκάρει ο καθηγητής Τζανάκης: “Θα χάσουμε 600-700 ανθρώπους τις επόμενες μέρες”

Η αγωνία όλων των ειδικών επικεντρώνεται τις επόμενες μέρες στην έναρξη των σχολείων και την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων ημερησίως. Κάτι, βέβαια, που οι ειδικοί θεωρούν απολύτως σίγουρο, γι’ αυτό και επιμένουν στην αυστηρότατη τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας ενόψει και της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα, μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, περίπου στις 20-25 Σεπτεμβρίου τα κρούσματα θα είναι περίπου 2.000-2.500. Στην συνέχεια μιλώντας για τις αντοχές του συστήματος υγείας τόνισε πως σε περίπου μία εβδομάδα θα έχουμε 400 με 420 διασωληνωμένους.

Επίσης, οι θάνατοι δυστυχώς για τις 2 επόμενες βδομάδες θα είναι πάνω από 30. «Τις επόμενες 30 μέρες θα χάσουμε 600-700 ανθρώπους, το 95% των οποίων ανεμβολίαστοι», τόνισε.

Τέλος, όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, επεσήμανε ότι είναι ένα εργαλείο δημόσιας υγείας. «Όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα».

Διαβάστε επίσης

Πρωτοπόρα εφαρμογή πρόβλεψης Αλτσχάιμερ από Έλληνες επιστήμονες στην Αμερική σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Μήπως ιδρώνετε υπερβολικά; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές

Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν πρέπει να πλένουμε πριν το μαγείρεμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.