Οι δύο προϋποθέσεις για ελεγχόμενη αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία

Ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία ως τον Δεκέμβριο, προβλέπει ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Επεσήμανε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο επιθετική στα παιδιά και οδηγεί σε πιο πολλές και σε πιο βαριές νοσηλείες.
«Στην Ελλάδα έχουν πεθάνει δύο παιδιά. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας στις ΗΠΑ πέθαναν 170 παιδιά και τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους πολλά περισσότερα από επιπλοκές της COVID-19. Η λύση είναι ο εμβολιασμός».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει το εμβόλιο ήδη 13-14 εκατομμύρια παιδιά. Πλέον υπάρχει εμπειρία και αποδείξεις ότι το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό είναι ασφαλές, λέει ο καθηγητής.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι, λόγω του κυρίαρχου στελέχους Δέλτα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο η νοσηρότητα στα παιδιά αυξήθηκε στο 20%, από 7% που ήταν το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Οι δύο προϋποθέσεις για ελεγχόμενη αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία
Ο κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος

«Το 1-2% των παιδιών θα μπει στο νοσοκομείο και κάποια παιδιά θα χρειαστούν και νοσηλεία σε ΜΕΘ. Δυο εβδομάδες μετά την COVID-19 στο 1,5% των παιδιών εμφανίζεται ένα πολυοργανικό σύνδρομο, το οποίο έχει θνητότητα 2%», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να «βάλει στο παιχνίδι» των εμβολιασμών και τους παιδιάτρους, ο διακεκριμένος καθηγητής εκφράζει την αισιοδοξία ότι οι παιδίατροι θα πείσουν τους γονείς να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους, αν αφιερώσουν 20-30 λεπτά για να τους εξηγήσουν όλες τις παραμέτρους.

Αποκαλύπτει, μάλιστα, μια σημαντική πρωτοβουλία, η οποία συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό την περασμένη Τρίτη. Όπως αναφέρει, στα γυμνάσια και στα λύκεια θα μεταβούν παιδίατροι και θα δαπανηθούν 2-3 ώρες, προκειμένου να μιλήσουν στα παιδιά για την COVID-19 λοίμωξη και για τη σημασία του εμβολιασμού.

ΠΗΓΗ mononews

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.