Σταθεροποιείται η πίεση στο ΕΣΥ, μειώνονται οι νέες διαγνώσεις

Για σημαντική μείωση κρουσμάτων για 2η συνεχόμενη εβδομάδα, έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπεριογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κατά την τοποθέτηση του, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, σημείωσε:

«Η επιδημία βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης για 2η εβδομάδα», η πίεση στο σύστημα Υγείας σταθεροποιείται, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψουμε πως θα κινηθεί τις επόμενες 2-3 εβδομάδες».

Στις αρχές Οκτωβρίου θα δούμε μια αύξηση στη μεταδοτικότητα, αλλά κατά τη γνώμη του η πανδημία δεν θα «ξεφύγει». «Είμαστε σε καλό επίπεδο ωστόσο δεν εφησυχαζόμαστε», πρόσθεσε.

Δύο πυλώνες προστασίας

Παράλληλα, εξήγησε πως πρέπει να τηρηθούν δύο πυλώνες προστασίας για να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας.

Ο πρώτος όπως είπε, αφορά στον εμβολιασμό: «Ο εμβολιασμός έχει εξαιρετικά υψηλή ασφάλεια, κανεις δεν περισσεύει, σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας σε αυτή την εθνική προσπάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αυτοδιάγνωση, αποτελεί τον δεύτερο  πυλώνα προστασίας, με τον καθηγητή να εξηγεί ότι όποιος έχει έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα, ή εχει οποιοδήποτε σύμπτωμα που σχετίζεται με τη νόσο, να προχωρά σε διενέργεια τεστ.

Διαβάστε επίσης 

Μίνι lockdown σε Αργολίδα και Ευρυτανία

Στην κορυφή του παγκόσμιου ερωτικού χάρτη οι Έλληνες – Τι κάνουν καλύτερα;

Αυτές οι τροφές μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης COVID-19

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.