Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε Πανεπιστήμιο

«Θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο» ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για τον εμβολιασμό μέσα στα ΑΕΙ ενώ επανέλαβε γι άλλη μια φορά ότι «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά διά ζώσης».

2 τεστ την εβδομάδα αλλά όχι δωρεάν

«Για να προσέρχεται κανείς στην εκπαιδευτική διαδικασία θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος», είπε.

«Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη», τόνισε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Πέρυσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα. Φέτος, σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test».

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε γι άλλη μια φορά ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος τονίζοντας «κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη».

Διαβάστε επίσης

Θ. Πλεύρης: Και υγειονομικοί στο κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Προκήρυξη 534 θέσεων γιατρών στα νοσοκομεία

Θεοδωρίδου: Δεκαπλάσιος ο κίνδυνος να νοσήσουν οι ανεμβολίαστοι έφηβοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.