Μόσιαλος: Πιο μεταδοτικός ο ιός τους επόμενους μήνες

Για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, τους επόμενους μήνες,  προειδοποίησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

«Θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων γιατί ανοίγουν τα σχολεία, θα κολλήσουν περισσότερα παιδιά, δε θα είναι τόσο μεγάλη επίπτωση στα ίδια στα παιδιά, άλλα θα το μεταφέρουν στο σπίτι και το ερώτημα είναι τι γίνεται στο σπίτι; θα είναι εμβολιασμένοι οι γονείς; θα υπάρχουν παππούδες και γιαγιάδες;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας με τη μίξη εμβολίων για όσους έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca είναι και θεμιτό, γιατί η αποτελεσματικότητα αυξάνει» αποσαφήνισε.

Τρίτη δόση εμβολίου

Για την τρίτη δόση σχολίασε ότι έχει αρχίσει ήδη προγραμματισμός για τους πολύ ευάλωτους και τους ανοσοκατεσταλμένους. Δεν πρέπει να γίνει τρίτη δόση πριν τη συμπλήρωση 8 μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης, με εξαίρεση αυτούς που έκαναν πρώτοι το εμβόλιο Ιανουάριο – Φεβρουάριο.

«Τους επόμενους μήνες ο ιός μπορεί να γίνει πιο μεταδοτικός, μπορεί και να υποχωρήσει. Θα τελειώσουμε μόνο αυξηθούν πάρα πολύ τα ποσοστά των εμβολιασμένων», υπογράμμισε ο κ.Μόσιαλος.

Διαβάστε επίσης 

ΠΟΥ: Η «Mu», η νέα παραλλαγή του κορονοϊού μπορεί να είναι ανθεκτική στα εμβόλια

Μετάλλαξη Δέλτα: Συστάσεις για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους

Μακρινό όνειρο τα επαγγελματικά ταξίδια λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.