Μακρινό όνειρο τα επαγγελματικά ταξίδια λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού

Η επιστροφή των επαγγελματικών ταξιδιών φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι μακρινό όνειρο, καθώς οι περισσότερες εταιρείες θέτουν πολλούς περιορισμούς στις μετακινήσεις των εργαζομένων τους, τη στιγμή μάλιστα οι τηλεδιασκέψεις καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό τις ανάγκες των εταιρειών.

Σε δημοσκόπηση της Παγκόσμιας Ένωσης Επιχειρηματικών Ταξιδιών (GBTA) που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 19 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 678 εργαζομένων καταγράφηκαν αυξημένες ανησυχίες μεταξύ εταιρικών ταξιδιωτών, αγοραστών και προμηθευτών, ειδικά στη Βόρεια Αμερική, με την διευθύνουσα σύμβουλο της Ένωσης, Suzanne Neufang, να αναφέρει πως η μετάλλαξη Delta έχει προκαλέσει “παράκαμψη” στη διαδικασία ανάκαμψης των επαγγελματικών ταξιδιών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένας στους πέντε ερωτηθέντες (21%) είπε ότι η εταιρία τους έχει εισαγάγει νέους περιορισμούς για τα επαγγελματικά ταξίδια, λόγω της μετάλλαξης Delta, και ένας στους τέσσερις (25%) πως εξέταζε νέους περιορισμούς.

Σχεδόν οι μισοί (49%) θεώρησαν απίθανους τους νέους περιορισμούς, με το αντίστοιχο ποσοστό να διαμορφώνεται στο 66% στην Ευρώπη και στο 45% στη Βόρεια Αμερική. Το 85% ανησυχεί για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης στα έσοδα της εταιρίας και το 78% για τις επιπτώσεις στην ασφάλεια των επαγγελματικών ταξιδιών.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες (το 88%) θεώρησαν ότι η μετάλλαξη Delta θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά των επαγγελματικών ταξιδιών, με το 41% να εκτιμά πως ο αντίκτυπος θα είναι πολύ αρνητικός.

Επίσης 8 στους 10 εργαζόμενους σε εταιρίες που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την υλοποίηση μη απαραίτητων επαγγελματικών ταξιδιών, δήλωσαν ότι η εταιρία τους είναι πιθανό να καθυστερήσει την επανάληψη των ταξιδιών εξαιτίας της μετάλλαξης.

Τέλος, ένας στους πέντε ερωτηθέντες δήλωσε ότι η εταιρία στην οποία εργάζεται απαίτησε από τους εργαζόμενούς της να είναι πλήρως εμβολιασμένοι για να ταξιδέψουν στο εσωτερικό (21%), να συναντήσουν πελάτες (22%), να εργαστούν στο γραφείο (20%) ή να παρακολουθήσουν συναντήσεις ή εκδηλώσεις (22%).

Δείτε εδώ gbta-22nd-Poll-Results-August-26-2021 τη δημοσκόπηση της GBTA

Διαβάστε επίσης

Τα ταξίδια ενισχύουν τη δημιουργικότητα και σας κάνουν ευτυχισμένους

Θεμιστοκλέους: Έκκληση για επιστροφή από τις διακοπές με τήρηση μέτρων και ραντεβού για εμβόλιο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.