Θωρακίζεται το ΕΣΥ- Αναστολή αδειών από 1η Σεπτεμβρίου σε όλους τους υγειονομικούς

Στην ετοιμότητα του συστήματος Υγείας και στο ενδεχόμενο να βγει μεγάλος αριθμός εργαζομένων σε αναστολή, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στο MEGA, τόνισε εμφατικά ότι «Είμαστε έτοιμοι και όταν πήραμε αυτή την απόφαση είχαμε υπόψη τι πρόκειται να συμβεί», για να προσθέσει «ότι θα γίνει και ανακατανομή δυνάμεων μέσα στις κλινικές και τα νοσοκομεία. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα Υγείας πρέπει να εξυπηρετήσει όλους τους συμπολίτες μας και όχι μόνο εκείνους που πάσχουν από COVID-19».

Τη ίδια ώρα, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν λόγω των αναστολών από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό το υπουργείο Υγείας θωρακίζει το ΕΣΥ σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, καθώς καθημερινά καταγράφεται ραγδαία αύξηση στις νέες μολύνσεις και κατ’ επέκταση και στις νοσηλείες, λόγω του κορονοϊού.

Για το λόγο αυτό, προχώρησε στην αναστολή κανονικών αδειών του προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού) των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Το σχετικό έγγραφο που εστάλει σήμερα προς τις αρμόδιες μονάδες και παρουσιάζει το HealthStories.gr, επικαλούμενο μεταξύ άλλων έκτακτες ανάγκες, επιβεβαιώνει τις πιέσεις που δέχεται ήδη το σύστημα Υγείας. Μάλιστα, το μέτρο έρχεται να θωρακίσει το ΕΣΥ από τις ενδεχόμενες ελλείψεις των υγειονομικών που δεν θα προχωρήσουν εντός των χρονικών ορίων στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει το  HealthStories.gr,  η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και κατ΄επέκταση και στους Διοικητές των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, να προετοιμάσουν τις κλινικές Covid που είχαν αναπτυχθεί και στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Βέβαια, αυτή τη φορά θα υπάρχει ένα σημαντικότατο πρόβλημα και δεν είναι άλλο από τις ελλείψεις σε ιατονοσηλευτικό προσωπικό εξαιτίας των αναστολών εργασίας, απόρροια του υποχρεωτικού εμβολιασμού που θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης 

«Κόκκινος» συναγερμός για μπλακ άουτ στο ΕΣΥ

Κινητοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ για την κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ανεμβολίαστοι: 6+1 αναπάντητα ερωτήματα για τα νέα μέτρα

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.