«Καμπανάκι» Γώγου: Διπλασιάστηκαν μέσα σε 20 ημέρες οι εισαγωγές

«Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί τη νόσο των νέων με μέσο όρο τα 29 έτη», είπε κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε ο καθηγητής ο ιός «Αρχίζει όμως να «χτυπά» και μεγαλύτερες ηλικίες. Σε λίγο καιρό, ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι η παρουσία του ιού στην εκπαίδευση. Είναι σημαντικό οι νέοι να ελέγχονται με τεστ τόσο πηγαίνοντας για διακοπές όσο -και κυριότερο- γυρίζοντας, ειδικά αν έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτα άτομα».

Σταθερά ψηλά ο δείκτης θετικότητας

Ο δείκτης θετικότητας σε δομές υγείας παραμένει σταθερά υψηλός στο 3,3%, στην επικράτεια, με σημαντικές αυξομειώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα από 4-11 Αυγούστου.

Η τάση στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας είναι ελαφρώς αυξητική, είπε ο κ. Γώγος, σημειώνοντας ότι τα εισαγώμενα κρούσματα μέσω του τουρισμού εξακολουθούν να αποτελούν ένα μικρό ποσοστό, γύρω στο 0,59% που οφείλεται τόσο στον εμβολιασμό των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας όσο και στον αποτελεσματικό διαγνωστικό έλεγχο.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις διασωληνώσεις αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τονίζοντας επίσης την σημασία του εμβολιασμού.

Τήρηση μέτρων, σωστή χρήση μάσκας και εμβολιασμός

«Ο πόλεμος αλλάζει μορφή. Το Δέλτα στέλεχος είναι πολύ ισχυρό, ο κόσμος έχει κουραστεί», επεσήμανε ακόμη, τονίζοντας ξανά και ξανά την σημασία του εμβολιασμού για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορονοϊού.

«Στις ΜΕΘ, το 99% είναι ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε με νόημα, ο καθηγητής.

Ο ίδιος είπε πως συνολικά έγιναν πάνω από 100.000 τεστ κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, αναλύοντας επίσης τα επιδημιολογικά δεδομένα της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ.

Νέα μέτρα φέρνει η Δέλτα

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, σημείωσε πως η εξάπλωση του ιού και της μετάλλαξης Δέλτα, επιβάλλει την απόφαση για νέα μέτρα. Για τον λόγο αυτό έχει ήδη νομοθετηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του προσωπικού στις δομές υγείας.

«Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας αυτές τις ημέρες και να κλείσουμε ραντεβού μόλις γυρίσουμε από τις διακοπές για το εμβόλιο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Κοντοζαμάνης.

Διαβάστε επίσης 

Επιστολή Κοντοζαμάνη για τον εμβολιασμό υγειονομικών – Τρίζει τα δόντια

Μητσοτάκης : Δεν θα «πληρώσουν» οι εμβολιασμένοι για τους λίγους ανεμβολίαστους

Σκέρτσος: Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές- Κλείστε ραντεβού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.